Catifea, mătase și parfumuri – o poveste de succes

”Paris. Orașul în care nu poți trăi fără să te îndrăgostești. Ei da, cred că sunt povești. Nu mi se poate întâmpla și mie. Sunt aici cu treabă și nu am timp de povești de amor.”

Poate așa gândea Mădălina în acea zi în care iubirea i-a ieșit în cale. Dar să ne imaginăm în continuare o frumoasă poveste:

”Oare cu ce să mă îmbrac? Parisiencele astea sunt mereu așa de elegante. Dar eu știu sigur că sunt frumoasă pentru că sunt româncă, pentru că sunt musceleancă și pentru că sunt mândră de ceea ce sunt și fac. Doar lucrez în industria frumuseții. E aproape seară așa că o rochie de catifea se potrivește perfect. Catifeaua nu e deloc pretențioasă la Paris. Femeile aici o poartă cu naturalețe așa cum new-yorkezele poartă jeanșii. Dar, dacă mă întrebi pe mine, prefer oricând catifeaua.

Uite o terasă liniștită, numai bună pentru o cină liniștită. Nu știu de ce simt un tremur în stomac. Poate de la străinul care a trecut adineauri pe lângă mine și a cărui privire am simțit că mă frige? Ce prostii gândesc și eu, cu siguranță e de la emoțiile pe care le am cu proiectul pentru care am venit la Paris. Șit totuși străinul acela avea ceva…

S-a făcut aproape noapte. Cine a fost delicioasă dar e timpul să mă îndrept spre casă. Achit grăbită nota și…

Tot el? Nu se poate. A trecut mai mult de o oră și el e tot aici. Mă urmărește dar e cumva în fața mea. Iar mă privește. Se întoarce la fiecare pas. Mintea mi-a luat-o razna, inima mea e deja în palma lui. Nu se poate, ceva se petrece. Îi văd cămașa albastră de mătase unduindu-se în adierea înserării, îi văd parul ondulat prin care îmi vine să-mi plimb degetele, îi văd umerii largi pe care îmi vine să îi cuprind. Nu că m-a înebunit Parisul sau mi-au pus ospătarii ceva în mâncare. Ia mai bine să îl întreb ce vrea că deja e caraghioasă situația.

-Attande!

Iar el m-a așteptat. Și ne-am privit. Și ne-am recunoscut. Două suflete care nu știau că se caută. Catifea și mătase completându-se reciproc, întregindu-se. O noapte de vis în Paris. O întâlnire ce s-a prelungit o viață. Un coup de foudre ca în povești. Doi oameni ce au devenit un întreg.  Julien… Numele lui care a întregit numele meu, noi devenind JUL ET MAD”

Povestea este reală, este povestea casei de parfumuri JUL ET MAD. Am aflat povestea lor și mi-a rămas în minte. Am aflat astfel despre parfumeria artistică, despre parfumurile personalizate, despre cum un parfum e mai mult decât o aromă, despre căutările și munca ce stau în spatele unei afaceri de succes cu renume mondial. Românca ce a ajuns în top alături de dragostea vieții ei nu poate fi decât o poveste romantică, o poveste cu prinți și prințese, iar afacerea lor e castelul inimii lor.

Saint Germain – terasa care i-a unit și numele primului parfum produs împreună

Este un parfum unisex, floral lemnos. Notele de vârf sunt grapefruit, mandarină și  rabarbar. Notele de mijloc sunt frezie, petale de lotus și trandafir albastru. Notele de bază sunt mosc, lemn de santal și paciuli.

Mi-ar plăcea să miros și poate să port un astfel de parfum mai ales pentru povestea pe care o spune.

Întreaga poveste o gasiți pe youtube în interviurile de la radio semnate de Andreea Esca.

Povestea aceasta am scris-o pentru Clubul Poveștilor Parfumate, având ca temă catifea și mătase.

Mai multe povești cu același numitor comun găsiți la Mirela Pete în tabel.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

12 thoughts on “Catifea, mătase și parfumuri – o poveste de succes

 • October 31, 2018 at 5:36 pm
  Permalink

  Foarte frumoasa si romantica povestea lor. Evident ca nu o stiam. Intamplari care unesc in felul acesta doua destine par miraculoase uneori. Si este bine ca fac parte din viata reala si nu sunt simple
  povesti!

  Multumesc pentru poveste, draga Valy!
  Zile minunate de noiembrie!

  ps. De la Mirela nu ajung aici. Sa corectezi adresa!

  Reply
  • November 1, 2018 at 6:18 am
   Permalink

   Chiar ca par miraculoase. Ascultam interviul si nu imi venea sa cred. Apoi am cautat si alte informatii si mi se pare ireal.
   Ma bucur ca am avut ocazia sa scriu povestea lor.
   Nu stiu de ce u merge url ul, am incercat sa modific si tot nu vrea.

   Reply
 • November 1, 2018 at 11:50 am
  Permalink

  O poveste frumoasa – semn ca “dragostea la prima vedere” e reala 🙂 – dar si mai mult imi place cum ai scris-o. Fara tine, n-as fi stiut-o. 🙂
  Zile senine iti doresc!

  Reply
  • November 1, 2018 at 12:02 pm
   Permalink

   Si eu pot fi marturie ca dragostea la prima vedere exista. La fel a fost si la noi si iata ce nazdravani frumosi a iesit din asta :).

   Reply
 • November 1, 2018 at 12:22 pm
  Permalink

  Dragă Vavaly, am povestit cu o prietenă două zile despre parfumurile Jul et Mad, dar povestea din spatele româncei care a deschis această casă de parfum la Paris, alături de iubitul ei, n-o știam.
  Bravo lor, sunt frumoși și au avut o idee strălucită, deoarece știm că femeile și o bună parte dintre bărbați, adoră parfumul de calitate.
  Abia aștept să testez aceste parfumuri, am ajuns la concluzia că mai bine mai rar și mai scump, decât o grămadă…Te felicit, ai scris foarte frumos! 🙂

  Reply
  • November 1, 2018 at 2:21 pm
   Permalink

   Mă bucur cu atat mai mult ca le-am scris povestea romanțată. Cu așa poveste sunt convinsă că și parfumurile sunt geniale. Să ne povesteștisi nouă despre ele după ce le cunoști 🙂

   Reply
 • November 3, 2018 at 9:02 am
  Permalink

  Coincidenta sau nu, acum cateva zile am citit pentru prima data despre aceasta poveste, parfumuri, intamplare, iubire, hazard, potrivire. Iar tu ai scris minunat, impletind perfect informatia cu magia dantelat – mătăsoasa, provocandu-mi zambet a confirmare a celor citite deunăzi.

  Totul e posibil! Noi sa credem asta! Imbrattisari!

  Reply
  • November 3, 2018 at 7:56 pm
   Permalink

   Ce conincidență frumoasă! Deși ei sunt atât de celebri se știe sau se aude atât de puțin la noi în țară despre ei. Mie mi-a trimis o prietena interviul si de acolo a pornit ideea. Sunt astfel de iubiri destinate, cum cred ca avem si noi două, dragă Adriana.

   Reply
 • November 3, 2018 at 9:46 pm
  Permalink

  Woooow! Ce tare! Si cum s-a potrivit de bine pe tema de acum!! Genial draga Vali! La inceput am crezut ca este pur si simplu vorba de imaginatie, dar apoi cand am citit finalul mi s-a facut piele de gaina, vorba aceea :P. [na ca am purtat piele de gaina pe piele.. hahahaha]
  Mi-a placut foarte mult si mi s-a parut si interesant.
  Imbratisari cu mult drag :*
  Pupici!!!

  Reply
  • November 4, 2018 at 3:38 pm
   Permalink

   si mie mi s-a parut extraordinara povestea celor doi si pentru ca s a potrivit cu tema le am multumit in gand celor doi si am scris cu mare drag :).

   Reply
 • November 11, 2018 at 4:35 pm
  Permalink

  Și uite așa, cu ajutorul tău, am mai descoperit un parfum și povestea tainică din spatele lui.E tare frumos ce ai scris și ne-ai transmis. Seară frumoasă să ai, Vavaly și o săptămână cu bucurii! 😊

  Reply
  • November 12, 2018 at 11:31 am
   Permalink

   Multumesc mult! Ma bucur ca am scris povestea.

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: