Primavara vine cu mobila noua de bucatarie

Ioana iși căuta liniștea în propria locuință.  Toată iarna s-a frământat cu gândul la o nouă față a apartamentului lor. Aveau un spațiu generos dar încă nu îl amenajaseră corespunzător. Luau masa pe unde apucau, nu aveau tot ce le era necesar dar nici nu se grăbiseră. Nu vroia să cumpere iarna prea multe lucruri pentru a nu se trezi că alege numai obiecte cu motive de Crăciun. Aștepta primăvara pentru a se lăsa inspirată de soarele de afară, de verdele ierbii și de florile pe care i le aducea el de câte ori avea drum pe la piață.

Iși dorea o bucătărie deschisă în care să se simtă bine atât ei cât și musafirii lor dar care să fie practic și pentru copii. Aveau doi copii mici care se învățaseră cam rău pentru că nu mai vroiau să stea la masă ci cereau în fiecare zi picnic.

A fost de ajuns să le facă de două ori picnic în mijlocul livingului și de atunci numai așa vroiau să mănânce: pe păturica lor preferată, înconjurați de plușuri și jucării. Degeaba le amenajase o măsuță mică, specială pentru copii, cu scăunele colorate. Nu reușea să-i mai înduplece să stea acolo. Ziceau că așa stau în fiecare zi la grădiniță și acasă nu mai vor.

Așa că marea provocare a Ioanei era să găsească  un mobilier care să îi atragă, să fie confortabil atât pentru adulți cât și pentru prichindei, cu loc de depozitare și de luat masa, cu scaune ușor de cocoțat pe ele dar și  stabile.

Întâi s-au gândit să facă mobilă la comandă dar după ce au vorbit cu câțiva meșteri și  au înțeles ce implică asta și-au dat seama  că ar fi mai simplu să găsească ceva gata făcut. Ba chiar s-au gândit că ar putea să implice și copiii în acest proces de achiziționare a mobilierului tocmai pentru a-i face să simtă că au contribuit și ei la asta.

Nu a durat prea mult și răspunsul a și venit. Știți cum e în ziua de azi că nu apuci bine să te gândești la un lucru că apoi și îți apar peste tot reclame cu produsul respectiv. Ceea ce e chiar bine pentru că în felul ăsta e mai ușor să fii focusat pe ceea ce îți dorești, e mai simplu să faci alegeri potrivite și să îți atingi mai ușor scopurile propuse.

Mai întâi s-au gândit la cum și-ar dori să arate un scaun bucatarie potrivit atât pentru adulți cât și pentru copii. Își doreau scaune tapițate, rezistente, pentru că erau convinși că puștii vor dori să stea mai mult în preajma lor să se joace, să coloreze, să deseneze, și de aceea le trebuia ceva confortabil, știut fiind faptul că copiii nu au niciodată stare.

Apoi și-au dat seama că ar fi mult mai util să caute direct un set de masa cu scaune pentru a construi un loc de luat masa separat de locul în care se prepară mâncarea, un loc care să invite și la joacă, și la socializare, și la practicarea diverselor gameboarduri în familie.

După ce s-au uitat toți patru la multitudinea de fotografii găzduite de Samproduct au ales un set de care s-au declarat mulțumiți și pe care nu au ezitat să-l comande. Mai ales că primăvara vine cu reduceri la samproduct și într-o casă cu doi copii orice economie este binevenită.

Dacă vă doriți să schimbați aspectul locuinței voastre dar nu vă permiteți o reamenajare serioasă, uneori schimbarea unor piese de mobilier uzate sau învechite poate fi soluția ideală. Cea mai mare provocare este însă atunci când ai și copii dar în ziua de azi produsele sunt concepute astfel încât și ei să își găsească locul alături de noi, adulții.

Articol scris pentru Spering SuperBlog 2019.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: