Expozitia de trenulete din gara Sinaia

Intamplarea a facut ca, desi am ajuns in Sinaia cu masina, sa avem trecere si prin gara acestui orasel de munte. Cat am asteptat sa vina trenul ce ne aducea prietenii am ochit repede o cafenea pe a carei usa scria “Expozitie de trenulete”. Pentru ca trenul tocmai isi anuntase intarzierea, iar un grup de parinti si copii tocmai faceau numaratoarea sa vada de indeplinesc conditiile afisate pe usa, acelea privind pretul mai scazut daca grupul cuprindea zece persoane, ne-am alipit si noi repede grupului si am pasit pragul expozitiei.

Recunosc ca nu ma asteptam la cine stie ce, imi imaginam cateva jucarii prafuite, cateva artefacte vechi si vreo doua carti deschise, asa cum am mai patit de cateva ori cu alte expozitii ce m-au imbiat.

Fotografie-1417De aceasta data insa m-am felicitat pentru alegerea facuta. Expozitia cuprinde exponate superbe, miniaturi de trenulete care chiar functioneaza, incadrate in peisaje montane ce imita in cele mai mici detalii realitatea. Am privit expozitia in cele mai mici detalii, cu ochii creatorului de miniaturi, mi-am imaginat cum ar fi sa modelez un astfel de peisaj in plastilina sau lut polimeric. Am analizat precizia fiecarei case, fiecarui copac.

Ochii de copil au descoperit detalii pe care ochii unui adult cu greu le-ar surprinde. Oameni de cativa milimetri asezati la plaja,   imitand alpinistii, lucrand pamantul sau stand la pescuit.

Fotografie-1420

Dante a fost foarte incantat de tot ce a vazut, a observat cu atentie totul, s-a bucurat din plin de o jumatate de ora minunata.

Fotografie-1422

Fotografie-1414

Fotografie-1428

Cafeneaua ofera o atmosfera placuta, imbietoare, numai buna de petrecut acele minute de asteptare a trenului sau a cuiva drag intr-un cadru pe care sa il tii minte si care sa te incarce cu o energie pozitiva. E ca o mica lume de vis a copilariei in care orice adult redevine copil si orice copil se imagineaza un arhitect al lumii celor mari.

Va invit ca, in trecerile voastre prin Sinaia, sa popositi si voi in acest loc magic.

Fotografie-1424

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.