Primele zile de scoala

S-au scurs anotimpurile, unul dupa altul si iata-ne în primul an de scoala. Parca mai ieri scriam despre prima zi de gradinita iar acum am pasit deja în primul an de scoala.

E un an de tranzitie, un an de acomodare si pentru copil si pentru noi, parintii. Înca nu ne-am obisnuit sa spunem ca merge la scoala. Tot pomenim de gradinita.

Emotiile mele au fost estompate de multimea de preocupari ce au venit la pachet cu primele zile de scoala: rechizite, uniforma, ghiozdan si multe altele.

Prima zi a trecut usor, am mers în familie, am retrait si eu emotia primei zile de scoala. Doamna este blânda si sufletista iar copiii au îndragit-o imediat.

Clasa este primitoare, placuta, copiii se simt bine iar stradania doamnei de a o amenaja a fost rasplatita de privirile încântate ale prichindeilor.

Rechizitele au fost cumparate pentru toti copiii la fel, asezate  în cutiute speciale, caietele dupa care vor lucra i-au asteptat frumos pe bancute.

Pentru ca exista o preocupare a parintilor pentru costurile primului an de scoala voi încerca sa fac si eu un calcul sumar al tuturor cheltuielilor.

Rechizitele si imprimanta pentru clasa precum si alte accesorii necesare amenajarii clasei au costat 150 de lei de persoana.

Caietele auxiliare costa 30 de lei (3 caiete) la care se vor adauga unul pentru semne grafice de 10 lei, un caiet de religie  de 9 lei si probabil înca unul pentru limba engleza. 

Uniforme nu au în clasa pregatiroare, dar eu am încercat sa îi improvizez una, pentru a nu-l trimite la scoala în toate culorile curcubeului si pentru a nu toci hainutele pe care le are.

Am luat din Carefour un pantalon de blug simplu – 20 de lei si un tricou polo alb – 20 de lei. Vor urma si doua tricouri cu mâneca lunga în curând.

La capitolul ghiozdan oferta este foarte bogata si  preturile uneori astronomice, dar, pentru ca Dante nu este mofturos si nici nu a cerut personaje de desene animate neaparat, am luat tot din Carefour un rucsac mic, potrivit ptr el, foarte dragut si util de doar 19 lei. L-am accesorizat cu o mica jucarioara pe care o poate schimba de câte ori vrea.

Pentru pachet am luat o cutiuta cu capac de 5 lei.

Sa zicem ca în total ar fi un cost de vreo 300 de lei. Fata de alte sume de bani pe care le-am vazut vehiculate pe internet, mie mi se pare rezonabil pentru început.

Am si o peripetie de povestit, legata de cumparaturile pentru scoala. Ajunsi în Carefour, Dante a vazut o frumoasa masca de Spiderman. M-am uitat în fuga la pret si am vazut ca este doar 19 lei. Abia dupa ce am iesit din magazin am constatat ca de fapt ne-a costat 57 de lei…. Ne-am agitat un pic dar macar ma bucur ca îi place. Asa de mult ca merge cu ea si la scoala.

Dupa prima saptamâna de scoala Dante a declarat ca îi place dar ca totusi nu întelege de ce trebuie el sa mearga acolo pentru ca le stie pe toate si ca a facut si la gradinita ce face acum. Eu însa îl vad mult mai silitor si constiincios decât la gradinita si constat ca ia scoala mult mai în serios. Sper sa îl si tina :).

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: