Calatorie în vis la Disneyland Paris

De multe ori copilul meu si-a exprimat curiozitatea în ceea ce priveste locul în care traiesc personajele preferate din desene animate. Îi raspund asa cum ma pricep, povestindu-i despre creatorii lor, despre felul în care se nasc ele, despre studiorile cinematografice. Dar nu prea se lasa convins. El  crede în continuare ca fiecare personaj are o viata a lui, ca traieste undeva, într-o tara, acolo, departe, tocmai în America.

De când avea doi anisori mi-am promis mie, fara sa dau însa glas acestei promisiuni, ca voi încerca sa îi fac o bucurie de neuitat si sa îl duc sa vada lumea de poveste a personajelor Disney. Dar timpul a trecut, scuza ca este înca prea mic am invocat-o de prea multe ori. Desigur, adevarul este ca economiile noastre nu au fost orientate înca spre acest scop.

Privind însa lucrurile mai de aproape îmi dau seama ca acesta este unul din visele pe care le pot împlini copilului meu si mi-l pot împlini si mie. Pentru ca, sa fim sinceri, cine nu si-ar dori sa mearga macar o data în Paris si sa mai vada si lumea Disneyland? În afara de sotul meu care a vazut deja Parisul si nu s-a aratat foarte interesat de aceasta idee, spunând însa cu generozitate ca, daca eu îmi doresc foarte mult, pot merge împreuna cu copilul în excursia noastra de neuitat.

Analizând ofertele de pe CND Turism realizez ca este chiar posibil si, mai ales, accesibil.

logo-CND-Turism-bun1

Privesc categoria vacante recomandate , citesc detalii despre preturi, hoteluri, restaurante, închid ochii si ma las purtata de gând într-o lume de poveste în care personajele prind viata.

Ma vad împreuna cu Dante îmbarcându-ne pentru primul nostru zbor cu avionul, cu inima mea cât un purice si cu mânuta lui mica strângându-ma tare de emotie dar si încurajându-ma din toata inimioara lui de baietel curajos. Îi vad cu ochii mintii uimirea în fata peisajelor ce se perinda cu repeziciune pe geamul avionului, presimt avalansa de întrebari si multimea de zâmbete pe care o stârneste în jurul lui.

Simt parca nelinistea aterizarii, a recuperarii bagajelor, a cautarii rutei celei mai bune spre a ajunge la hotelul la care avem rezervare, situat chiar în interiorul resortului Disney. Îmi imaginez atmosfera mexicana a hotelului numit Santa Fe si bucuria lui Dante de a vedea decoratiuni ale altei culturi, pe care o cunoaste doar din carti sau desene animate. Parca îl vad cum alearga pe holuri, cum cauta liftul, cum se împrieteneste cu personalul, cum îsi exerseaza cele câteva cuvinte în limba engleza si, de ce nu, chiar spaniola. Cu urechea lui muzicala  nu m-ar mira sa se întoarca de acolo cu un vocabular vizibil îmbogatit al celor doua limbi straine.

Desigur, cea mai mare provocare va fi sa îi tin entuziasmul la o cota acceptabila atunci când vom pasi pe tarâmul fermecat al tarii Disney.  Îmi imaginez euforia, încântarea cu care va dori sa vada totul, sa cunoasca totul. Îi vad ochisorii lui negri deschisi mari de uimire în fata multimii de personaje, dorinta lui de a-si îmbratisa toti prietenii adunati acolo, laolalta, special pentru el. Îmi simt parca mâna trasa în graba de la o locatie la alta, bucuria descoperirii faptului ca toti aceea despre care m-a întrebat exista în realitate.

images (3)

Chiar daca , sunt sigura, va sti ca sunt doar oameni costumati în personaje, dorinta lui de magie îi va transforma pe toti în personaje reale. Mickey Mouse va fi cu adevarat Mickey Mouse. Pluto va fi chiar Pluto. La fel si în Toy Story Land, noua atractie construita cu ocazia împlinirii a doua zeci de ani de la deschiderea Parcului.

Sunt sigura ca va dori sa faca poze cu toti, ca va dori sa stea de vorba cu fiecare în parte. Tu oare cu cine te-ai fotografia daca ai ajuge la Disney Land Paris? Ai putea sa alegi? Ma gândesc ca Dante nu va alege. Îi va îmbratisa de-a valma si îi va dori pe toti în jurul lui.

Cred ca cea mai mare emotie o va avea în fata printeselor si a zânelor, în special la întâlnirea cu Tinkerbell, prima si cea mai frumoasa preferinta la capitolul fete.  Parca îl vad înrosindu-se tot la câte un pupic fugar pe care îl va primi si parca ma vad si pe mine fâstâcindu-ma de emotia lui.

star_guest_program_05

Pentru a-i dovedi ca totusi nu am încercat sa-l pacalesc atunci când i-am povestit despre felul în care personajele din desene animate prind viata, o vizita pe platourile de filmare în Studiourile Walt Disney cred ca va fi recomandata si de mare interes. Simt ca pasiunea lui pentru desen va prinde o directie precisa daca ar vedea cum, dintr-o idee, dintr-un desen, toate aceste personaje au ajuns sa cucereasca o lume întreaga.

WDS Studio 1 09

Visez cu ochii mintii la trei zile de poveste, trei zile pline de experiete minunate si de invataminte atât pentru mine cât si pentru copil. Disneyland este una dintre cele mai atractive destinatii externe atunci când ai copii. Chiar daca pachetele oferite sunt pentru întreaga familie recunosc ca de aceasta data vreau sa fiu egoista si sa ma bucur de bucuria copilului meu deplin, sa împartasim o experienta mama – copil de neuitat. Desigur, daca tati îsi va schimba optiunile si îsi va exprima dorinta sa mearga cu noi fara sa ne strice cu comentariile lui masculine magia povestii, va fi bine venit. Dar eu cred ca va fi si el la fel de cucerit ca si noi, redescoperind copilul din el în fata atâtor personaje, atâtor castele si zâne.

Voua v-ar placea sa redeveniti copii pentru trei zile în Disneyland?

Multumesc SuperBlog Spring 2014 pentru aceste clipe de visare pe care imi doresc foarte mult sa le transform in realitate. Cu toata teama mea de zbor sunt sigura ca va merita.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.