O zi lamâioasa

Care zi a început de aseara când mi-a tunat mie sa fac o saorma. Eu si saorma. ma apuca o data la doua zeci de ani. iau carnea, iau cartofii si …restul erau cam pe la magazin. zic ca fac maioneza. nu-i ou. merge si fara. varza? nici. merge si cu un rest de castravete si vreo doua rosii. lipie? eu ziceam ca am. dar nu-i. mai era una ratacita si era sa o matraseasca si pe aia Dante. m-am luptat cu el sa nu o manânce goala si sa îi dau cu “saorma”.

hai sa prajesc cartofii. în tigaia de ceramica. mare greseala. acolo mai mult se fierb. sau se ard. dupac cum le e norocul.

asa ca a iesit un soi de cartofi prajiti arsi cu niste carne maruntita si salata din resturi. noroc cu o bucata de brânza rasa pe deasupra care a salvat situatia.

hai ca a trecut si seara cu bine. cu un film. frumos film dar cu prea multe vorbe si prea putina actiune. subtil si cu actori de actori. American Hustle. despre escrocherii si femei frumoase si destepte. uneori avem de învatat din filemele astea. sa fim cu un pas înainte la orice mutare facem în viata. Asta am înteles eu din el, ce vreti? daca voi ati priceput altceva…

dimineata m-a împins curiozitatea sa deschid tableta. sa vad ce nota am luat aseara în SuperBlog si pe ce loc sunt. mai bine îmi vedeam de treaba, de copil, de mic dejun.

daca m-a facut mama cu silueta ce sa fac? am scris despre lamâi si am luat nota mica. de fapt cea mai mica nota din istoria participarilor mele la SB. nu va zic ca nici s-o scriu nu-mi vine.

asa mi-am dat seama ca am si eu orgolii, ca nu sunt chiar zen cum ma credeam si ca am si gura mare din caând în când. dar pentru ca am învatat din filmul de aseara (hai ca nu l-am vazut chiar degeaba) sa nu te lasi chiar asa uspr, ma apuc si redactez frumoasa contestatie. e dreptul meu, nu?

colac peste pupaza, când sa plec de acasa cu copilul la gradinita (dupa ce mi-a trebuit o juma de ora sa-l conving sa mearga, ca el vrea sa mearga la bunici sa vada copacii înfloriti)  nu mergea nici liftul.

asa ca am facut deja doua drumuri dus si doua întors pe scari, sapte etaje.

v-am zis ca e o zi lamâioasa? v-am zis. îi dau cu zahar, pun apa si-mi beau limonada. altceva ce pot face?

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: