Jurnal de eu XI

Astazi – 22 aprilie – a treia zi de Paste : m-am trezit în mirosul liliacului cules seara trecuta. Cu greu am deschis ochii si numai la insistentele lui Dante, nerabdator sa înceapa o noua zi. Curiozitatea si bucuria lui în fata fiecarei zile ce începe îmi dau si mie imboldul de a ma trezi cu entuziasm dimineata.

Afara se vede a fi soare si cald iar noi, eu si cu Dante, ne prgatim sa iesim la plimbare, sa mergem la biblioteca si poate si în gradina publica. Va fi o zi superba, sunt sigura.

În bucatarie ma asteapta urmarile mesei festive de ieri. Probabil ma voi învrednici sa pun totul în ordine imediat ce termin articolul. Probabil zic :).

În casa e miros de liliac, de cozonac si pasca, sunt decoratiuni de Paste si atmosfera de sarbatoare înca. Plus foarte mult soare si multa lumina.

Ascult muzica populara la cererea expresa a lui Dante. Constat ca îi place muzica noastra popilara iar asta nu face decât sa ma bucure.

Citesc cartea Vand Kilometri a lui Mihai Barbu. Este cartea calatoare care a ajuns în sfârsit si la mine multumita lui Daniel Botea si a unei alte craiovence inimoase – Alexandra Daniela Ilie. O carte foarte incitanta si pe care îmi doream sa o citesc de când am auzit de ea.

Sunt încântata de capacitatea de relationare a lui Dante si sunt mândra de puterea lui de initiativa. Aseara am iesit la o terasa si pâna sa ne dam noi seama el era deja în brate la o tiânara si frumoasa chelnerita. Nici una nici doua îl vad ca împaturea servetele cu ea si ca se conversa cu chelnerii pe acolo.

Fotografia de azi: liliac.

index

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.