duzina de cuvinte – despre fotbal

imagesPe rugul victoriei s-a pornit atacul,  cu fluier de arbitru si razboinici deghizati în jucatori. Sunt lupte adunatoare de emotii, de patimi si multe comentarii de pe margine.

Pe rugul victoriei se vor sacrifica orgolii, pasiuni, eforturi supraomenesti vor fi depuse. Jucatorii vor lupta ca niste fiare. Mingea se va rostogoli cu directie precisa, ca un sâmbure  dintr-o caisa prea mare între particulele fructului format din doua jumatati egale – echipele.

Nu se va auzi de spectatori sau jucatori apatici, terenul nu va fi ca un muzeu de ceara. Nici un personaj nu va fi înmuiat de oboseala. De boala si durere nu va mai sti nimeni. Boboci vor rasari la florile gospodinelor pasionate si nici nu vor baga de seama.

Tablourile cele mai privite vor fi tabelele cu scoruri si împerecheri de combatanti. Nu va fi timp sa se astearna pulbere de praf pe ele pentru ca se vor schimba zilnic în goana spre acea ultima zi. O ultima zi când un ultim tril de fluier, o ultima rostogolire, un ultim strigat – cel de victorie- , o ultima lacrima – cea de învins- , vor da verdictul unei noi batalii încheiate.

Abia dupa o luna gospodinele îsi vor aminti de cratiti, barbati, copii, delicatese. Dupa o luna gospodarii îsi vor aminti ca au neveste, ca se mai poate bea si altceva decat bere.

Dar pâna atunci mai e. O luna. O luna de pariuri, de pronosticuri, de fair- play (speram).

Pentru ca abia a început. El, sportul rege, fotbalul, are cuvântul în noul Campionat de Fotbal.

Hai… hai care vreti ca eu tot nu m-am decis cu cine tin :).

Poate cei din tabelul duzinei sa stie mai bine…

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.