Dulciurile – eterna controversa

Uneori ma întreb daca sunt o mama exagerata, daca lupta mea zilnica în a-mi convinge copilul sa faca alegeri sanatoase privind alimentatia este cumva în van.

De când a descoperit valoarea banilor si gustul bomboanelor si al gumelor legatura dintre ele a devenit indestructibila.

indexCum avea 50 de banuti cum dadea fuga la primul chiosc. Ajunsesem sa spun ca platesc taxa doamnei de la magazin. Desi este constient de fiecare data de ceea ce face, desi spune ca stie ca bomboanele si gumitele nu sunt bune nici pentru dintisori nici pentru sanatate, pur si simplu parca nu se poate abtine. Se creeaza un cerc vicios din care cu greu poate iesi.

Au fost si momente în care am devenit foarte hotarâta si în care am ridicat voit tonul pentru a-l face sa înteleaga. Pot spune ca a functionat pentru o buna bucata de vreme.

Dar dupa o saptamâna si ceva a revenit cu cerintele lui.

Pâna când mi-a venit ideea salvatoare zic eu. Nu îi mai interzic, nu îi mai tin teorie. Îi ofer alternative.

Odata ajunsi în magazin nu îi mai spun ca nu e bine sa cumpere bomboane, ca nu as vrea sa îsi cheltuie banutul astfel. Îl pun sa aleaga dintre doua alternative pe care eu le consider de preferat: o mâna de stafide, o banana, un fruct de sezon, o mâna de masline.

Pot spune ca în ultima vreme pur si simplu a functionat. Nu ne-am mai certat, nu a mai plecat îmbufnat din magazin. Desi nu sunt tocmai fericita cu faptul ca de fiecare data când are un banut vrea sa îl cheltuie imediat, faptul ca face alegeri mai întelepte ma bucura.

Cu timpul probabil ca va întelege si ce înseamna sa pui ban peste ban si ce beneficii îti poate aduce asta.

Totusi nu pot sa nu ma întreb: sunt eu exagerata ca nu îl las sa manânce o bomboana acolo?

Oricum întrebarea lui Dante adresata vânzatoarei merita mentionata:

“- Daca toate astea nu sunt bune de ce le mai vindeti? ….”

Raspunsul vânzatoarei a fost: ” – pentru bani puiule…” .

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: