Semintele de in

Ba ninge, ba ploua, ba e soare, ba e nor de nici nu stii cum sa te îmbraci si în ce anotimp sa te simti. Dar, daca suntem realisti, simtim totusi ca e primavara, e martie si e e normal orice se întâmpla pe afara. Da, natura poate este obisnuita sau indiferenta la aceste schimbari bruste de … “dispozitie”. Organismul uman însa nu suporta asa usor aceste toane ale naturii si de aceea e nevoie sa fie ajutat.

Poate simtiti si voi în unele dimineti acea stare de oboseala, de lipsa de chef si de motivatie, acea îngreunare a organismului care spune ca ar mai dormi, ar mai lenevi. Acesta este unul din semnele ca avem nevoie de o altfel de alimentatie, ca avem nevoie de o hrana vie, o hrana care sa ne dea energie si care sa ne puna efectiv pe picioare.

Aud tot mai multa lume care este la dieta si care spune ca primul pas pe care l-a facut este acela de a renunta la pâine. Eu una consider ca este total gresit. Da, e de felicitat acea persoana care renunta la a mai mânca pâine alba si pufoasa, eventual calda, acea pâine gonflabila cum îi spun eu. Dar de aici pâna la a renunta de tot …

Exista acum pe piata o multime de sortimente de pâine din care sa alegem. Pâinea are aportul ei de fibre si de vitamine, bobul de grâu ofera energie si vitalitate. Dar nu doar bobul de grâu. Pâinea noastra cea de toate zilele este mult îmbunatatita prin adaosul de seminte pe care îl putem gasi acum în sortimente accesibile ca si pret. Eu am o slabiciune pentru pâinea cu seminte care se gaseste la o brutarie de la noi din oras. Gasesc în ea delicioase seminte de floarea soarelui, de dovleac, fulgi de ovaz si de orz si chiar si atât de necesarele seminte de in. Semintele de in bogate in Omega 3, ajuta la reglarea colesterolului din organism dar si la reglarea tranzitului intestinal, ceea ce ne face desigur mai usori si mai plini de energie.

thumb.php

Natura ne pune la dispozitie o multime de “ajutoare” pentru ca noi sa facem fata tuturor capriciilor ei. Depinde de noi daca ne folosim de ele sau nu.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: