O zi de mama

13321849_10153701522427705_7172933750883582285_nE ora 5 si jumatate dimineata. soarele e deja stapan pe cer, lumina de afara imi spune ca e mult mai tarziu. oricum e a 15 trezire cred. oare am apucat sa atipesc macar? lui Horia ii ies dintisorii, il doare burtica, a scancit toata noaptea. in plus si Dante a tusit si m-a chemat la el de vreo doua ori.

aproape ca m-as trezi si m-as duce sa-mi fac deja cafeaua. dar parca-i prrea de dimineata, nici tati nu s-a trezit sa plece la munca. si Horia parca s-ar trezi. totusi hai sa mai incercam un somn.

Adorm profund, cu vise zapacite si obositoare. sar din pat. e 7:40 dimineata, ora cand Dante ar trebui deja sa iasa pe usa spre scoala. in 10 minute reusesc sa ii fac pachetul, sa ii pun ceva de mancare in mana, sa il mobilizez sa se imbrace si deja e la lift. ufff, am reusit.

ma tarasc spre bucatarie, cat mai e Horia linistit, cuprind in maini ceasca de cafea, ma pregatesc sa savurez prima inghititura… dar va trebui sa mai astepte. sunt chemata in dormitor. il schimb, il aalint, ne jucam, printre toate astea reusesc sa beau cafeaua.

e 9:15 si deja e marait. ii este somn , dupa noaptea agitata pe ccare a avut-o. stiu ca daca stam in casa nu voi putea face nimic, va vrea sa doarmna in bratele mele. e cald si parca numai e o optiune placuta asta de a sta piele pe piele.

printre plansete si suspine reusesc sa il imbrac, sa pregatesc toate cele si sa iesim pe scara. ma intorc de trei ori de la lift, dar macar numai plange cand il scot pe scara.

ajungem afara. in cinci minute adoarme linistit. am multe drumuri de facut: la banci, la magazin, la piata. iau cartierul la pas, mai schimb o vorba cu o vecina, mai un salut cu cineva cunoscut.

sunt somnambula si mi-e foame. profit de existenta unui fast food din cartier unde stiu ca sunt toate proaspete si snitelele aurii. imi iau ragaz cat sa mananc doua snitele cu o salata de varza.

bifez bancile, bifez piata, dau un tur si prin magazine in cautare de rochite, tricouri, chilipiruri de vara.

este deja 11:20. ma indrept spre scoala lui Dante. mai schimb o impresie cu mamicile, mai aflu una alta.

se trezeste si horia tocmai bine cand ajungem in parculetul de la scara. ii dau sa manance in parc piureul de piersica si suplimentul de lapte praf. mai stam pana pe la 13 si intram in casa.

schimbat, alaptat, jucat in trei, cantat, relaxat. macar imi odihnesc spatele cat timp fac toate astea. Dante adoarme, bebe nu. eu as dormiii.

e ora 15, bebe devine agitat. eu sunt cu ochii pe ceas. trebuie sa vina tati. uraaa, macar il mai tine si altcineva.

vine sotul acasa. dante se trezeste flamand, un pic mofturos, are de facut teme. ii pasez sotului bebelusul. eu intru in priza. ce sa fac mai intai? sa strang prin casa. sa spal vase,  sa ii dau lui Dante sa manance. oare sa mergem afara sau sa gatesc ceva?

piureul de legume pentru Horia e o noua provocare. nicieu nici tati nu-l convingem sa manance mai mult de trei lingurite. bun si atat. tot alaptatul ramane baza.

alegem sa stam acasa asa ca gatesc pe repede inainte. ce bine ca e vara, ca sunt legume, ca pot gati usor. dovlecel, cartofi noi, vinete, ciuperci, rosii, ardei, toate taiate felii, un pic de ulei si suc de rosii, in cuptor cu ele, mai tarziu doua oua batute spuma vor intregi sufleul sau cum se cheama mancarea asta.

e deja 18. Dante fuge la joacca. nici nu stiu cand si-a facut temele. matematica ii place si o executa rapid. stie ca vine vacanta si numai face mofturi la teme.

mai fac una alta si ies si eu afara. in parc Horia e linistit, socializeaza prin zambete si gangureli cu copiii, cu vecinii. imi scot si eu cartea si citesc in liniste cateva pagini cat timp el este in carucior si isi vede de ale lui.

e ora 20:30. intram in casa. Dante face mofturi, nici nu vrea sa guste mancarea. atunci hai la baie. i-l pasez si pe bebe in baie. de cateva zile ii fac baie lui bebe in cada, asezat in bratele fratelui mai mare. e mult mai usor si mai distractiv. Freya vine si ea sa asiste.

sunt obosita, spatele ma doare, dar cine are timp sa bage astea in seama.

Dante se duce la culcare. Horia da si el semne ca ar dormi dar inca nu cedeaza. Mai trage o repriza de plans. dintisorii nnu ii dau pace. sau poate e un puseu de crestere. adoarme mai greu.

pe la 22:30 reuseste    sa adoarma. adorm si eu. in sfarsitttt. pentru 10 minute poate. iar se trezeste, iar scanceste. noaptea a inceput.

macar a fost o noapte mai buna. nu m-a trezit decat de doua sau trei ori. cine le mai numara.

e 7:10. sar din pat. iar nu am auzit alarma. astept vacanta mai ceva decat copiii.

o noua zi, noi provocari.

azi e cu picnic, parc, intalniri. am facut o tarta de dimineata, sa nu dea caldura peste noi….

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

One thought on “O zi de mama

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: