Zile de Craciun cu decoratiuni, bijuterii, liniste si bucurie

Zilele se scurg încet în această perioadă dar, parcă, nu destul de încet pe cât am vrea. Perioada Crăciunului are un mister aparte, ne face să încetinim ritmul și să privim mai mult către noi, către cei dragi, către anul ce a trecut. Am vrea să ne bucurăm cât mai mult de această tihnă, de beteală și ornamente, de abundența de sclipici care acum e permis mai mult decât oricând, de luminițele așezate prin colțurile casei sau la geamuri, de filmele romantice de care parcă nu ne săturăm niciodată. Cel puțin eu așa simt.

E adevărat că a fost un an atipic, un an ca nici un altul. Omenirea a încetinit ritmul fără să vrea, oamenii s-au adunat pe lângă casă și cei dragi mai mult ca niciodată. Anul acesta nu se mai dă nimeni peste cap să caute locația perfectă pentru a petrece sărbătorile perfecte. Totul e perfect așa cum e, în propria casă, lângă familie.

Mă întrebau oamenii cum vom petrece sărbătorile, dacă nu ne lipsesc călătoriile și locurile pitorești. Dar adevărul este că noi de obicei petrecem sărbătorile acasă, în general noi cu noi, ne bucurăm de joaca copiilor, discutăm despre ce am făcut și ce avem de făcut.

Chiar și anul trecut, deși ne aflam în America, nu am făcut ceva spectaculos. Uneori e mai mult speranța că va fi perfect, cheltuială multă și bătaie de cap, decât un rezultat extraordinar.

Suntem la jumătatea numărătorii inverse in calendarul de Advent.

Desi nu am pornit luna cu prea mare avânt, pe parcurs am regăsit dorința de a meșteri cu copiii sau pentru mine, de a ne bucura de sclipici și atmosfera aceea specială când, cu o ciocolată caldă alături, întindem tot felul de materiale pe masă și începem să confecționăm tot felul de minunății.

Am început cu bradul, care anul acesta este alb, în acord cu mobila din apartament. Am ales să ornăm în special cu roșu și auriu, de data asta fără toate culorile amestecate. Arată mult mai elegant așa și mai liniștitor pentru ochi. Copiii au făcut aproape toată treaba de data asta, ceea ce pentru mine a fost o bucurie.

 

Am amenajat un mic colț cu tot felul de decorațiuni.

 

Am conceput un calendar de Advent pentru social media atât pentru contul blogului cât și pentru contul de artă. Îmi place așa de mult ce a ieșit că mă gândesc să fac ceva mai mult cu pozele din această perioadă.

 

 

 

 

Am participat la un atelier online de confecționat caleidoscoape. A fost o bucurie să o avem invitată la noi în casă, în dimineața de Moș Nicolae, pe Veronica Soare, fie și pe zoom. Copiii au fost foarte încântați.

 

Am pictat, în cadrul unui atelier de artă online un superb tablou de iarnă care acum ne luminează sufrageria, deși e un peisaj de noapte. Sunt tare mândră de mine de cum a ieșit.

Am confecționat prima mea coroniță de Crăciun, ochioasă și sclipicioasă.

 

Copiii au meșterit și ei mici proiecte după imaginația și dorința lor.

 

 

 

Am pictat si trimis câteva felicitări cu sclipici si aer de A fost odata.

Am realizat o colecție de cercei cu specificul acestor sărbători. Cerceii pot fi achiziționați din magazinul online Vavaly-art&jewelry, unde vă aștept cu drag!

 

Am confecționat o iesle pentru micile figurine din Fimo reprezentând scena nașterii Domnului, scenă pentru care am folosit licheni stabilizați.

Pentru că a stârnit atât de multe aprecieri această scenă, prietena mea Livia a dorit să aibă și ea una, așa că, după mai bine de un an jumătate ne-am revăzut și am modelat, copt, lipit și bucurat împreună de revedere, lucru și rezultat.

Am folosit pentru prima dată lichenii stabilizați și am făcut mici tablouri cu brăduți, pe care le dăruiesc celor dragi în această perioadă.

 

Acum, după ce am scris aici, realizez cât de multe am făcut deși nu am muncit din greu, nu am avut to do list, nu am pus presiune pe mine sau pe copii. Pur și simplu am lucrat când am simțit.

Iar proiectele pentru luna asta nu se încheie aici, sunt convinsă.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: