Revenirea din concediu

Vă mai amintiți secvența aceea din Ionel Teodoreanu în care descrie cum, la o teză la limba română, deși știa foarte bine materia l-a apucat o lene de nedescris și a predat foaia goală?

Cam așa mă simt eu de când m-am întors din concediu.

În ultimele zile la Botoșani ploaia ne-a dat peste cap planurile de mers la țară și hălăduit cu copiii prin livadă sau pădure așa că parcă nu mai aveam stare. Vroiam să ajung mai repede acasă la activitățile mele. Abia așteptam să scriu, să citesc despre scris și ce s-a discutat la ultimul curs DPT#15, să ajung la zi cu drafturile care s-au tot adunat, să și să și să.  Aveam și câteva idei de desenat, mai ales că am culori noi, cele mai bune de până acum.

Când colo, în cele două zile de când am venit, nu am făcut altceva decât să adun gânduri și idei în cap, să le las să se ingrămădească acolo ca păsările la ieșirea din coteț, să se bulucească ca românul la reduceri.  Nu am avut nici avântul nici răgazul să ajung să scriu o iotă, nu am deschis nici telefonul prea mult pentru a fi la curent cu cine ce mai zice.

Am petrecut o zi întreagă cu prietena mea și bebelușa ei, alături de Horia, aproape numai în parc și tare bine a fost. Am ajuns ieri seară  acasă obosită de ziceai că am păzit o turmă de oi pe dealuri și văi.

Azi am bucătărit, am copt vinete, am făcut mâncăruri, deserturi, trebăluit prin casă de zici că au intrat zilele în sac.

Iar gândurile tot acolo buluc sunt.

În schimb am colorat cu mare spor pe cartea de colorat după numere. E genială cartea asta. Când simți nevoia de relaxare, de făcut ceva plăcut și care să nu te pună prea mult să gândești, e perfectă.

Nu știu cum reușiți voi să vă repuneți în funcțiune după ce veniți din concediu dar mie îmi ia ceva vreme să îmi reintru în formă și energie. Seara la 10 sunt atât de obosită că nici să vreau nu aș reuși să mai fac ceva, mai ales care implică gândire.

Dar până una alta pe 5 august, adică duminică, am iarăși ântâlnire cu fetele frumoase din Brăila și Galați, în cadrul celei de-a treia ediții Galați Beauty Swap. Așa că am ceva pregătiri de făcut: unghii, rochiță, păr, chestii din astea serioase.

Voi cu ce vă treceți timpul pe căldura asta?

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: