Mama, copiii și concediul

Azi dimineață am spart un pahar și m-am tăiat la un deget.

Dimineața a început înainte de 7.

Da, știu, e duminică și e vacanță dar piticul de doi ani jumătate nu știe asta. La el e zi sau noapte. Ziua umblă și vorbește non stop și noaptea doarme. Ceas biologic reglat la fix.

Dar ce bine că mâine plecăm în concediu la munte!

Mama și concediul

Aaaa, stai, eu sunt mamă și mamele nu au concediu. Nu mă credeți? Vă zic eu. În bula mea (cum îi zice mai nou cercului de prieteni și cunoștințe) cam așa e cu mamele. Mamele se întorc din concediu aproape la fel de obosite de cum au plecat. Eu aflasem despre asta cu mult înainte să am copii dar am crezut că e doar o exagerare din partea unor mame care vroiau să mă sperie. Iată că nu m-au speriat și am făcut și eu copii. Acum ele au copii mari, pleacă în concedii adevărate, văd și ce culoare are cerul și ce valuri face marea. Eu abia apuc sa=mi dau seama dacă e noapte sau zi.

Dar na, eu mâine tot plec în concediu. Cu familia, desigur.

Dacă am așteptări prea mari de la concediu și apoi risc să fiu dezamăgită? Niciodată. Dimpotrivă, îmi setez întotdeauna așteptările cât mai jos, în funcție de personalitatea și firea copiilor din dotare. Așa pot avea parte chiar de surprize frumoase.

O zi la plajă cu copilul mic

Ieri am fost la plajă. Până la urmă e vară, e soare, e vacanță. Nu m-am așteptat la nimic doar m-am dus la plajă cu tot cu copil și prietenă. Ne-am așezat frumos pe șezlonguri, am admirat cerul, am făcut câteva poze regulamentare cu împrejurimile. Timp în care Horia s-a acomodat cu locurile și oamenii și copiii. Au fost copii. Ce bine că au fost copii! O minge i-a ținut ocupați o bună bucată de vreme în preajma mea. Îl vedeam, îl auzeam, nu am stat în prea mare încordare. Dar copilul nu a stat locului, asta e clar, decât să îi aplic o cremă de protecție solară și cam atât.

Apoi a descoperit că plaja e mai mare decât credea el, că are și un loc de joacă și ce fain că poate să fugă mai mult. Așa a început și pentru mine antrenamentul pentru sportul numit ”aruncatul cu privirea”. Doar că privirea mea trebuia să răzbată printre șezlonguri, oameni și umbrele. Du-te vino du-te vino.

A mai poposit copilul timp de câte o înghețată și cam atât. A mâncat trei. Bun și așa.

Timp de câteva ore bune Horia s-a mișcat încontinuu. Am avut alte așteptări de la ziua de ieri? Cu siguranță nu.

Când am plecat de la plajă am simțit brusc că mi se înmoaie picioarele și că nu mai am putere. Mi-am reglat glicemia cu o savarină și un ecler. Fără mustrări de conștiință și alte fandoseli. Am nevoie de energie și fac ce pot cu ce am la îndemână pentru a mi-o recăpăta când simt că nu mai e de ajuns.

Cam așa e și cu vacanța.

Vacanța în doi: plictisitoare

Dar, vorba soțului: altfel cred că ne-am plictisi. Adică ce am putea face noi intr-o vacanță? Să facem fotografii focalizate perfect? Să vedem culoarea clădirilor și a copacilor? Să purtăm discuții de oameni mari și să ne și auzim între noi? Să mâncăm o masă în tihnă fără să ne strige cineva în ureche sau să ceară ceva pe care să nu-l mănânce? Să citim o carte? Să răsfoim o revistă?

Haideți să fim serioși: sună chiar plictisitor.

La voi cum e cu așteptările despre vacanță și cum e cu realitatea?

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

6 thoughts on “Mama, copiii și concediul

 • July 22, 2018 at 12:32 pm
  Permalink

  Îți raspund peste 2 săptămâni .. 😄😄😄
  Concediu plăcut să aveți!

  Reply
  • July 22, 2018 at 7:42 pm
   Permalink

   Cum ziceam: putine asteptari e cel mai bine :).
   Multumim!

   Reply
 • July 22, 2018 at 1:10 pm
  Permalink

  Eu mâine ajung acasă. Prima ieșire după mulți ani. Doar eu și copiii. Bine, nu chiar singuri, am stat la sora mea și la prietenul ei, care ne-au plimbat prin Brașov și împrejurimi. Abia aștept să încep să povestesc. Sunt foarte obosită fizic, dar mi-am odihnit mintea și sufletul.

  Reply
  • July 22, 2018 at 7:44 pm
   Permalink

   Așa este, chiar daca fizic suntem obositi macar schimbam rutina, peisajul, copiii se distreaza si sunt mult mai relaxati asa ca e benefica orice iesire.
   Astept sa povestesti cum a fost :).

   Reply
 • August 2, 2018 at 6:00 pm
  Permalink

  Ce m-am distrat la final. Că bine-a zis soțul!

  Eu nu imi dau seama încă ce asteptări aș avea. Pentru simplul motiv că nu se pune problema unui concediu… Am avut destule, nu? 🙂

  Reply
  • August 3, 2018 at 1:45 pm
   Permalink

   Va veni si la tine timpul sa pleci ici colo cu pruncul si vei vedea cum va fi :).

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: