Termometrul inteligent – un gadget in ajutorul parintilor

– De luna viitoare gata, merg la muncă.
– Și pe cel mic cu cine îl lași?
– Va sta cu bunica. Off, tare mi-e teamă cum va fi dacă se îmbolnăvește. Cum o să stau eu la serviciu dacă îl las cu febră acasă?
Cred că multe mame am trecut prin acest dialog și prin acest fel de griji: copilul mic lăsat în grija bunicilor sau altcuiva, febra care dă târcoale, inima mamei cât un purice la orice sutime de grad mai ridicat al puiului.
E greu și când suntem alături de ei și le punem mâna pe frunte dar când suntem nevoiți să plecăm la serviciu sau în delegație sau pe la cine știe ce eveniment.
Iată însă că trăim în epoca în care casele inteligente sunt o realitate, când putem programa centrala termică să pornească cu două ore înainte ca noi să ajungem acasă, când putem controla de la distanță tot felul de aparate și gadgeturi din locuință.
Tocmai de aceea și din nevoie conectării permanente a părinților cu copiii,  a apărut și termomentrul inteligent pentru copii MyKiCare.

Ce face așa deosebit acest termomentru inteligent:

 •   furnizează  constant informații despre temperatura corpului, 24/7, printr-o aplicație dedicată pentru smartphone-uri
 •   salvează istoricul temperaturilor înregistrate pe parcursul ultimelor 365 de zile și poate furniza informații direct medicului pediatru
 • temperatura corpului copiilor este măsurată cu o precizie de 0,01 grade Celsius.

Cum se utilizează termometrul inteligent:

 • se plasează sub axilă cu ajutorul unui leucoplast hipoalergenic
 • măsoară temperatura corpului la fiecare opt secunde
 • trimite utilizatorilor informații în mod constant oriunde în lume
 • nu este afectat de factori externi precum umiditatea pielii, temperatura ambiantă sau alte surse de căldură
 • se utilizează cu ajutorul unei aplicații mobile MyKi Care ce poate fi descărcată gratuit din Play Store și App Store.

Avantajele unui asemenea termomentru inteligent:

 • ai evidența constană a temperaturii în cazul unor afecțiuni iar medicul pediatru poate lua decizii în ceea ce privește tratamentul
 • știi precis temperatura copilului și nu ajungi ca mine să spui: a avut febră dar nu știu exact cât pentru că s-a descărcat bateria la termometru și nu am avut cu ce să îi iau temperatura
 • poți primi alerte pe telefon privind temperatura ridicată sau chiar și noaptea te poți odihni pentru că termometrul te atenționează dacă   temperatura copilului crește.

Dispozitivul termometru inteligent a fost lansat în această primăvară în România și se găsește de acum în magazinul online MyKi Care.

Deși pare încă un gadget SF al zilelor noastre, pentru părinții de nou născuți, ai copiilor foarte mici sau ai copiilor cu un istoric medical nu foarte relaxat acest instrument este cât se poate de util.

Am avut și eu situații când am trimis copilul la bunici și m-au sunat în toiul serii să merg să îl iau pe motiv că este ”cam cald”.  De fapt motivul era că bunicii preferau să doarmă liniștiți decât să își facă griji pentru nepot. Dacă aș fi avut eu aplicația nu le-aș fi spus eu că nu are nimic nepotul sau că ar fi cazul să îi dea pe el doar un tricou cu mânecă scurtă și nu o pijama groasă? Eee, ce ziceți de acest avantaj? Nu-i așa că e și ăsta un motiv bun să îl avem în casă?

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: