Cafeaua dimineților mele

“Cafeaua este o băutură de culoare neagră ce conține cafeină și care se obține din boabe de cafea prăjite și măcinate. Boabele de cafea sunt fructele arborilor de cafea din familia Rubiaceae, genul Coffea, cu două varietăți mai importante: Coffea arabica și Coffea robusta (Coffea canephora). Coffea arabica furnizează sorturile cu aromele cele mai fine, pe când Coffea robusta este mai amară și mai puțin aromată. Calitatea cafelei este influențată de locul de cultivare, depozitare și procesul de torefiere a boabelor de cafea.”

Așa de sec și de tehnic sună definiția cafelei că nici măcar nu te îmbie să o bei.

Dar oare ce e pentru mine cafeaua?

Cafeaua e haina dimineților mele somnoroase. E vălul de aromă și savoare în care mă învălui la prima oră, când soarele încă nu a bătut la geam dar ziua îmi spune că stă să înceapă.

Cafeaua e ritualul meu de fiecare zi, e sursa stării mele de bine.

Cafeaua e prima care îmi spune buna dimineața și care mă atrage spre bucătărie, dându-mi motiv in plus să mă dau jos din pat.

Cafeaua e acel pretext sub care prietena mea mă îmbie la ea: hai să bem o cafea!

Tot licoarea magică e pretextul de a mânca ceva bun, ceva dulce, ceva delicios alături de soțul meu în diminețile de weekend. Savurăm cafeaua în liniștea bucătăriei noastre, stăm la povești, depănăm amintiri, ferim prăjiturile din calea mâinilor pofticioase și gurilor mereu flămânde de copii.

E pretextul de a-mi cumpăra inca o cană nouă, de a mă bucura de un set de cești, de a alege în fiecare dimineață alt recipient din care să o savurez, în funcție de dispoziție, de cartea pe care o citesc, de lumina zilei sau de ce urmează să fac.

E vedeta pozelor mele de stare de bine și de împărtășit cu prietenii din virtual, e felul meu de a le spune bună dimineața.

Dar aroma cafelei mă însoțește uneori și la prânz, atunci când oboseala zilei vine să mă toropească.

Copiii mei sunt de mici învățați cu aroma, cu ritualul meu.  Copilul cel mare mi-a spus că abia așteaptă să împlinească vârsta la care are voie să bea cafea.

Tot cafeaua a devenit pretext pentru un tablou ce l-am pictat pentru bucătărie, tablou în care mesajele de armonie și pace se îmbină perfect cu diversele modele de cești și căni aburinde.

Dar iată că la GBS 3 am primit încă o surpriză:  o cremă de corp cu aromă de cafea.

crema corp cu cafea

Magazinul de cosmetice de serie mică, Yumm, ne-a oferit la tombolă o astfel de cremă iar eu am fost una din norocoasele câștigătoare.

Iată cum sună descrierea produsului: Mmmm, o ceașcă de cafea fierbinte și proaspăt preparată! Imaginează-ți că pielea ta delicată și catifelată este învelită în parfumul magic de cafea. Sună fascinant, nu?

Dar nu doar descrierea produsului sună bine ci și ingredientele: Ulei de Cocos**, Unt de Shea* **, Ulei de Ceai Verde, Ceară de Albine, Ulei de Argan**, Cafea Arabica**, Vitamina E.

Ei bine, am simțit și recunoscut ingredientele scrise pe etichetă din aroma și felul în care au interacționat cu pielea mea. E un produs consistent, emolient, care se absoarbe foarte bine în piele și care menține pielea elastică și catifelată multă vreme.

Este ideal pentru a fi folosit după dușul de dimineață pentru ca aroma cafelei să te însoțească bună parte din zi. Eu l-am folosit seara prima dată și simțul meu olfactiv nu a fost prea încântat. Dar dimineața este perfecct.

Sloganul magazinului este: devoted to healthy skin. Eu cred că prin produsele pe care le oferă acest lucru chiar se îndeplinește. Se simte atenția la detalii, se simte grija pentru client și dorința de comunicare și de satisfacere a cerințelor cele mai exigente.

Eu le mulțumesc pentru produsul oferit și le doresc mult succes!

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: