Visând la un revelion in Dubai cu Christian Tour

Când zici revelion te gândesti automat la fast, la lumini sclipitoare, la artificii, șampanie și lux. Oricât de cu puțină dare de mână ai fi, de revelion îți place să te răsfeți, să te simți înconjurat de lux și de exotism.

De aceea, dragii mei cititori, anul acesta am pentru voi un concurs cu un premiu fabulos. Ca și blogger de travel primesc tot felul de oferte de călătorii și destinații turistice. Anul ăsta însă am primit   o propunere deosebită: un Revelion Christian Tour într-o zonă exotică a planetei.

Nu știu voi la ce v-ați gândit dar eu când zic lux, opulență și artificii nu mă pot gândi decât la Revelion in Dubai. Orașul în care clădirile ajung până dincolo de nori, în care arhitectura sfidează gravitația și în care oriunde întorci privirea nu vezi decât bună stare și voie bună este perfect pentru petrecerea revelionului. De aceea vă propun un concurs în urma căruia un cititor al blogului poate câștiga un astfel de sejur special și vom merge acolo împreună pentru a petrece un revelion de neuitat și pentru a profita de oferte speciale Revelion.

Să o luăm pe rând. Întâi ne vom ocupa de bagaje. Eu una cu siguranță voi avea grijă să nu uit trei lucruri esențiale: aparatul de fotografiat, rochia de seară cu paiete (revelion fără paiete într-un restaurant de lux mi se pare că nu are cum să fie revelion) și parfumul meu preferat și scump care mă va învălui și mă va face să mă simt ca o vedetă.

Dar pentru că sejurul în Dubai nu înseamnă doar noaptea cu lumini strălucitoare, îmi doresc să vizitez câteva obiective turistice celebre despre care știe toată lumea dar pe care puțini oameni au norocul să le vadă ”pe viu”.

Sigur îmi doresc să văd celebrul hotel Burj Khalifa a cărui arhitectură îți taie răsuflarea cu cei 828 de metri înălțime, 163 de etaje și fațadele lui strălucitoare. Măcar o cafea să beau alături de cititorul norocos ce mă va însoți în restaurantul clădirii aflat la 442 de metri. Cu condiția să nu mă uit în jos pe geam căci am rău de înălțime…

Din fotografiile pe care le-am tot văzut cel mai fascinant mi se pare Al Fahidi, un cartier istoric din Bur Dubai, unul dintre cele mai vechi cartiere din oras. Vechi în condițiile în care Dubai are o vechime de 20 de ani, desigur.
Cartierul cuprinde multe stradute, muzee, cafenele, ateliere si galerii și arată exact ca în filmele SF după părerea mea. Cred că nici nu aș ști la ce să mă uit mai întâi: la galeriile de artă sau la fațadele amețitoare ale clădirilor.

Pentru că tot vorbim de arhitectură, Moscheea Sheikh Zayed mi se pare un element arhitectural de neratat, aflată cumva la polul opus cartierului Al Fahidi prin culoarea diafană, prin albul pur proiectat pe cer și prin liniile curbe ce inspiră liniște, relaxare, reculegere. Deși poate adăposti  40.000 de oameni este totuși o oază de rugăciune și de pace.

Vai, dar am uitat să menționez   unde vom sta.   Hotel Golden Tulip Media m-a atras și prin aspect cât și prin nume. Facilitățile pe care le oferă acest hotel sunt tot ce ai nevoie pentru a te simți minunat și a nu îi invidia pe cei ce stau la Burj Al Arab. Sau cel puțin așa cred.

Pentru că totuși mergem pentru revelion acolo ar trebui să ne gândim și la ce mâncăm, nu e așa? În primul rând ar trebui să rezervăm masa la restaurant. Cum ce restaurant? Cei care mă cunosc știu că eu sunt fascinată de localurile care au acvarii mari în interiorul lor. Dar cum sună un restaurant care arată el însuși ca una devărat acvariu? Să fii înconjurat din toate părțile de pereți imenși de sticlă în spatele cărora pești exotici execută un balet tăcut și  fascinant mi se pare absolut relaxant și de neuitat.

Un astfel de restaurant este Ossiano, restaurantul de sub ape, care, dincolo de aspectul absolut inedit și superb, oferă și un meniu pe măsură: fructe de mare din belșug și sub toate formele, orez negru pregătit în cele mai exotice moduri, deserturi rafinate și așezate în cele mai încântătoare feluri pe farfurie, un caleidoscop de arome și culori. Cred că mi-aș încânta în primul rând ochii și sufletul și abia apoi trupul, având in vedere că eu mănânc destul de puțin. Dar la șampanie sigur nu mă voi zgârci. Doar e sărbătoare, nu?

Să nu uităm că mergem acolo să sărbătorim revelionul. Iar când zici revelion zici artificii. Dacă zici Dubai, revelion și artificii  te gândești la spectacolul spectacolelor de artificii.   Cum vă sună 400000 de proiectile? Vă puteți imagina că orașul a fost luminat ca ziua timp de 30 de minute? Acest spectacol unic a avut loc în 2014, Dubaiul încercând să ajungă în Cartea Recordurilor. Pentru 2020 se anunță un spectacol și mai mare dar cred că pentru noi și cel de anul acesta va fi la superlativ, unic și de neuitat.

Eu nu știu ce dorințe aveți voi pentru anul ce vine, dar sub un cer de artificii, înconjurată de lux, opulență, arhitectură futuristă și stare de bine, nu aș putea să îmi țintesc decât la cele mai nebunești puncte de pe lista mea de dorințe.

Una din acestea este să fiu un blogger de succes, să primesc cele mai provocatoare propuneri de călătorie, să crească numărul cititorilor și să inspir cât mai mulți oameni să își facă bagajele și să îndrăznească să plece de acasă. Lumea   este mare, are multe de arătat, granițele sunt deschise, călătoria înseamnă cunoaștere și depășirea limitelor, autocunoaștere și împlinire sufletească. E păcat să nu profităm de timpurile în care trăim și să nu ne depășim propriile granițe de gândire și de acțiune.

Ce ziceți? Vă tentează un astfel de concurs pe care vi l-am propus eu la începutul acestui articol? V-am convins că Dubai e o destinație pe care o meritați și pe care o puteți vizita, oricât de nebunesc pare acest gând? Vă aștept la concurs și fie ca cel mai norocos să câștige! Va însemna că el și-a dorit cu adevărat să ajungă acolo iar eu mă voi simți onorată de compania lui.

SuperBlog 2018 proba 19

* sursa foto: pixabay.com.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: