Produse proaspete de la fermieri direct la tine acasa cu Bacania Tei

Am crescut cu mâncare gătită în casă, cu fructe și legume cumpărate din piețele noastre. Banane, portocale și alte fructe de import am mâncat constant după 20 de ani. De aceea, poate, atunci când am de ales între un măr și o banană o să aleg întotdeauna mărul. Din fericire și copiii mei preferă fructele și legumele proaspete, dacă se poate cele autohtone. Sunt ca niște șoricei, mai ales toamna când merele sunt la discreție. Iarna fructele și legumele sunt înlocuite cu dulcețuri gustoase, zacusca ce încă păstrează gustul ardeilor mângâiați de razele soarelui.

În anii trecuți obișnuiam să fac în casă, sau mai precis în curtea părinților mei, într-un cazan imens așezat deasupra unui uriaș foc de lemne, tot felul de astfel de bunătăți. Cum viața noastră s-a schimbat, am călătorit mai mult, am schimbat mai multe case, nu am mai avut astfel de îndeletniciri și nici logistica necesară.

Anul trecut, pe vremea asta, căutam cu disperare în magazinele din America un borcan de zacuscă. Îmi amintesc că am găsit la un moment dat ceva ce semăna cu zacusca dar, când am gustat, era departe de ce știam noi. La fel am pățit și cu varza murată pentru sarmalele noastre tradiționale de Crăciun sau cu fructele și legumele proaspete și gustoase. Existau și acolo produse proaspete, de la producătorii locali, dar mult prea scumpe pentru buzunarul nostru. Adevărul e că nici nu prea știam cum funcționează piețele acelea, când sunt deschise, nu ne pricepeam să găsim produse accesibile la preț, așa că tot supermarketul rămânea baza. Mie una mi se părea că roșiile pe care le mâncam aveau gust de pește. Ca să nu mai pomenesc de aventura mea de a face o zacuscă și prețul exorbitant pe care l-am plătit pe câteva vinete, câțiva ardei și roșii.

De aceea, de când ne-am întors, încercăm să ne bucurăm cât mai mult de gustul cunoscut, de gustul legumelor noastre adevărate, de produsele noastre tradiționale. Apreciem mult mai mult un borcan de zacuscă gata cumpărat de la un producător local, nu ne mai uităm la preț pentru că știm câtă muncă stă în acea minunăție gustoasă.

Perioada aceasta este destul de grea pentru toată lumea și, părerea mea este că oamenii vor învăța să se adapteze. Vedem cum tot mai multe magazine încep să se orienteze spre vânzarea online, cum tot mai mulți mici întreprinzători învață să își facă un site și să își prezinte produsele pe el, învață să preia și să livreze comenzi chiar la ușa consumatorului. Nici asta nu e o muncă ușoară, implică foarte mult efort să ai tot timpul magazinul cu datele la zi, să ai poze reușite, să știi să descrii cât mai fidel produsele. Vă spun asta chiar din propria mea experiență.

Un astfel de magazin este BacaniaTei, un magazin online care livrează în țară   bunătăți precum paste, sosuri, dulceață, zacuscă sau în București fructe proaaspete, legume de la tara, carne sau preparate din carne, toate de la producători locali. Mie mi se pare o simbioză perfectă între cel care se pricepe să cultive, să crească, să culeagă și cel care se pricepe să vândă în condiții moderne și sigure.

Am beneficiat și noi de o astfel de comandă, așa că vă propun astăzi un meniu a cărui savoare o dau tocmai ingredientele simple, dar de înaltă calitate:  Spagetti Carbonara si Paccheri Napoletani cu Sos Vraja Busuiocului și Sos la flacără, precum și un desert delicios cu waffles și dulceață de frăguțe.

Cele două sosuri au fost tot ce am avut nevoie pentru că gustul lor aromat și savuros a fost de ajuns pentru a ieși niște paste demne de marile restaurante. Când vine vorba de gătit pentru copii eu am învățat că mâncarea trebuie să fie cât mai simplă, cu puține ingrediente, dar neapărat delicioasă.

Am pregătit și cele câteva ingrediente pentru Spagetti carbonara: bacon, ceapa, smantana si cateva felii de rosii.

Vă invit să vedeți cum am ajuns de la pachetele primite la bunătățile din farfurie. Am avut ajutoare și musafiri surpriză la masă:

 

Desertul l-am surprins în poze care sper să vă facă poftă să încercați aceste dulcețuri delicioase, cu un gust adevărat de fructe.

Dacă vă doriți și voi ingrediente proaspete, ambalate în condiții de siguranță și pe care să le primiți direct acasa, dacă v-am făcut poftă de o masă gustoasă dar ușor de preparat, de acum știți unde să dați comandă. Băcănia Tei vă așteaptă! 

Articol scris pentru SuperBlog 2020.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Produse proaspete de la fermieri direct la tine acasa cu Bacania Tei

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: