Primăvara e o stare de spirit cu SpringFarma

Primăvara e în noi și o purtăm cu noi în toate anotimpurile.

Toamna e anticamera primăvarii

Poate vă întrebați ce m-a apucat să scriu acum, la final de octombrie, despre primăvară.

Pentru că, așa cum începem săptămâna cu gândul la ziua de vineri când vine weekendul, la fel e și cu toamna. Toamna e o anticameră  a primăverii.

În fiecare frunză ce cade stă povestea viitorului mugur ce va răsări în primăvară.

Cu fiecare copac desfrunzit ne poartă gândul către explozia de culoare din primăvară.

Pentru că primăvara e cu noi oricând.

Azi chiar m-am întâlnit cu primăvara, cu cireșele și florile.

Toamna nu e ca primăvara. Dar poate fi.

Da, e toamnă. Vremea e de multe ori ”încruntată”. Ceața nu se ridică uneori de pe munți câte o săptămâna. Lumina vine doar de la corpurile de iluminat din casă. Gecile groase ne îmbracă așa cum vara ne îmbrăcau razele soarelui.

Starea de spirit e la fel de schimbătoare ca vremea toamnei

Azi sunt veselă și ciripesc ca o păsărică. Mâine mai bine să nu stai în calea mea că pot fi mai rea ca un uliu.

Având în vedere și faptul că sunt femeie, că hormonii mei joacă câteodată o horă doar de ei înțeleși, mai am și o vârstă care le dă apă la moară. 46 de ani nu se mai simt chiar ca la 30, oricât am vrea noi să mai fie așa. Nici măcar ca la 40 de ani parcă nu mai e.  Stările mele sunt la fel de fluctuante ca cotele apelor Dunării primăvara, în funcție de precipitații.

Mi-a luat mai mulți ani ca să mă observ, să înțeleg ce se întâmplă cu mine și de ce mă simt într-un fel în unele zile și de ce altfel în alte zile. A durat ceva timp până când am corelat fazele lunii, perioadele de menstră cu dispozițiile mele și cu felul în care corpul meu se simte. Dar, de când am înțeles că totul are o ciclicitate, că sunt într-o continuă transformare, că premenopauza începe cu 10 ani înainte de instalarea menopauzei, am început să mă uit cu mai mare acceptare la mine.

Premenopauza cere atenție specială

Ce am făcut pentru a menține cât mai mult primăvara în corpul meu:

  • când simt nevoia de pauze, iau pauze. Modelul de WonderWoman e valabil doar în filme.
  • am grijă la ceea ce mănânc, ce îmi face bine și ce să evit
  • sunt atentă la semnalele corpului, le ascult și le urmez
  • respir conștient
  • am grijă la oamenii din jurul meu
  • sunt atentă la informațiile pe care le accesez
  • mă documentez despre ultimele descoperiri medicale în privința biologiei femeii
  • iau suplimente de vitamine și minerale.

Buna dispoziție cu magneziu se ține

Mi s-a întâmplat o dată ca, trei zile la rând, să am o stare accentuată de anxietate. Nu mă puteam aduna, valoriza, totul mă irita. După ce m-am plâns, m-am enervat, descărcat, mi-am dat seama ce se întâmplase: nu mai luasem suplimentele care mă ajutau să mă mențin în formă fizică și psihică.

Am descoperit importanța suplimentului de magneziu după ce am născut al doilea copil. Eram atât de obosită și irascibilă încât nimic nu părea să mă ajute. Până când doctorița mi-a recomandat miraculosul Magne B6. Parcă mi-a luat cu mâna. De atunci am grijă să nu îmi mai lipsească magneziul de la micul dejun. Indiferent dacă beau sau nu cafea, dar magneziul trebuie să îl iau. Fie că e simplu, fie că e combinat cu calciu sau cu complex de B-uri, are beneficii uimitoare asupra sistemului nervos.

O piele frumoasă cu colagen se ține

Beneficiile colagenului sunt și ele bine cunoscute. Cu vârsta însă acesta ne cam părăsește. Dar nu îl lăsăm noi să facă ce vrea el. Eu cel puțin completez constant rezerva de colagen cu suplimente potrivite. Nu doar pentru piele este benefic ci și pentru articulații.

Care articulații încep și ele să scârțâie. Scârțâie așa, ca o ușă ruginită dintr-o casă bântuită. Că tot e Halloween-ul azi. Dar am grijă să le mai ung și pe ele. Să le mai ajut cu niște supliment de tămâie. Nu, nu fac incantații cu fum de tămâie, ci folosesc suplimente de Boswellia. Dacă nu mă credeți că sunt bune, cercetați și aflați!

Părul are și el nevoie de atenție. Așa că trec pe LaCabine să îi dau un boost de strălucire și revigorare cu fiole de Flash Hair Total Repair. Complexul uleios, imbogățit cu ulei de avocado, floarea-soarelui, macadamia si macese (bogat in acizi grasi si vitamine) asigura hidratarea, catifelarea si repararea cuticulei, oferind agenti antioxidanti si substante nutritive fibrei de par.

Primăvara la un click distanță

După cum vedeți, primăvara în corp cu suplimente potrivite se menține.

Pentru că atunci când ies pe afară prefer să iau mai degrabă direcția parcului decât a magazinelor, comenzile online mă ajută să mențin mereu stocul de suplimente la nivel optim. Îmi place cum sună:  SpringFarma îți aduce primavara acasă, comenzile înfloresc în livrări rapide si sigure, iar zumzetul prețurilor mici te înconjoară permanent.

Regula lunilor cu R la copii și soarele din capsulele Sun D3

Chiar dacă năzdrăvanii mei sunt într-o continuă primăvară, ca niște mânji mereu zburdalnici, am grijă ca zburdălnicia lor să nu se oprească. Suplimentele de Vit D3  Sun D 3 și  suplimentele de calciu sunt foarte necesare copiilor în creștere în anotimpul rece. Regula lunilor cu R o știți? Septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie, aprilie sunt lunile în care copiii e bine să primească suplimentele necesare creșterii lor armonioase.

În concluzie

Să fie primătoamnă atât în spirit cât și în corp este un obiectiv de care mă ocup zi de zi, atât pentru mine cât și pentru familia mea.

Articol scris pentru Super Blog. Sponsor Spring Farma

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: