O seră cu flori exotice – un vis ce poate fi realizat

Visez la o florărie altfel.

Uneori, când închid ochii, îmi amintesc de visul meu din tinerețe. Se făcea că eram înconjurată de tot felul de flori exotice, uriașe, cu frunze cât un om, înalte cât trei oameni. Culmea e că nu văzusem niciodată astfel de flori. Televizoarele erau alb negru, cărțile pe care le citeam rar aveau poze.

Uneori mă întreb de unde îmi veneau astfel de vise. Poate de acum, din viitor. Din dorința mea de a evada din spațiul gri în care trăiam în anii 80-90.

De atunci am vizitat multe grădini botanice, multe sere cu flori asemeni celor închipuite de mine și chiar de zeci de ori mai frumoase. Ceea ce nu visam eu era aerul acela unic, mirosul acela de verde, de viu, de proaspăt. Frumusețea florilor exotice, bogăția lor, detaliile acelea care le fac unice nu aveam cum să mi le închipui.

Dacă ar fi să îmi deschid o afacere oare ce ar fi?

Am primit de multe ori întrebarea asta și mi-am pus-o chiar eu.

Sigur, fiind o persoană cu potențial multiplu, e greu să mă opresc la o singură afacere, la o singură activitate.

Dar oare ce ar îmbina și preferința mea pentru frumos, și pentru culoare, și pentru natură?

O florărie cred că ar întruni majoritatea calităților pe care le doresc. În plus, datorită florilor, știu sigur că aș aduce bucurie și oamenilor, aceasta fiind parte din misiunea mea.

Dacă mă întrebi pe mine mare lucru nu îți trebuie pentru a crește flori: niște semințe, un pământ bun și apă. Nu e așa?

Nu e, desigur.

Pentru că nu trăim în Florida și vremea are patru anotimpuri, florile au nevoie de un loc special în care să crească, de o căsuță a lor în care să fie condiții optime de lumină, umiditate, hrană.

E adevărat că tata și-a încropit o mică seră în curtea lui urbană din niște stâlpi metalici și un înveliș din celofan mai gros. E adevărat că cresc și acolo cele câteva plante pe care și-a dorit el să le crească.

Dar dacă vorbim de o afacere lucrurile se schimbă. O afacere îmi doresc  să funcționeze și să îmi aducă venit tot timpul anului. Îmi doresc să am grijă și de mediul înconjurător, folosind materiale reciclabile, sustenabile.

De aceea cel mai bine ar fi să apelez la profesioniștii care pot construi hale metalice corespunzătoare cerințelor unei afaceri serioase așa cum îmi doresc eu.  Cu alte cuvinte eu îmi doresc pe cineva care să pună accent pe:

  • calitate
  • seriozitate
  • soluții personalizate
  • … și pe demersul de sustenabilitate și preocupare față de mediul înconjurător.

Iar specialiștii se numesc Frisomat.

Despre Frisomat:

Frisomat România este o companie româno-belgiană,  înființată în 1996, la Piatra Neamț. În Belgia firma  a fost înființată în 1978 iar această vechime este o garanție a calității, fiind aleși de o mulțime de clienți și având peste 300.000 de clădiri construite în întreaga lume.

Iată câteva din caracteristicile care caracterizează produsele Frisomat:

  • Folosirea de materie primă 100% reutilizabilă;
  • Reducerea la minimum a pierderilor tehnologice și de producție prin procesul de pre-proiectare și prefabricare;
  • Integrarea energiei regenerabile în activitatea noastră, fabrica fiind dotată cu panouri solare pe aproape toată suprafața acoperișului, producând astfel o parte importantă din necesarul de electricitate (în medie, aproximativ 67%);
  • Optimizare integrală a transportului încă din etapa de proiectare;
  • Proiectarea halelor metalice pentru a fi rezistente și durabile, cu costuri de mentenanță aproape zero pe durata de viață asigurată de 50 de ani.

Ce mi se pare mie de ajutor este faptul că se ocupă de 1- proiectare, 2 – producere, 3 – livrare, 4 – construire. Grija pentru fiecare detaliu este esențială pentru durabilitate și fiabilitate.

Cunoscând toate aceste detalii parcă și gândul că afacerea pe care mi-o doresc ar fi posibilă mă bucură.

Până la urmă oamenii vor iubi mereu florile, mie îmi place să le îngrijesc. Îmi și imaginez cum aș învăța să fac cele mai frumoase buchete și aranjamente, cum aș face coșulețe de flori pentru diverse ocazii sau cum vor curge râuri de flori către florăriile din oraș.

În primăvară am descoperit o florărie care avea la vânzare flori ca pasărea paradisului și altele asemenea, flori exotice pe care nu le văd de obicei în florării. Se pare că oamenii își schimbă gusturile și la flori iar visul meu de a avea o seră nu flori exotice nu mai pare chiar așa de nebunesc.

Articol scris pentru Super Blog. Sponsor Frisomat.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: