Kitul de pictat mandale Criando-relaxare si bucurie

Mandala – calea de a medita creativ

Am desenat mandale încă de pe băncile școlii

Țin minte că în școală, atunci când aveam câte o oră în care profesorul vorbea mult, poate monoton, și atmosfera devenea liniștită, mâna mea se apuca să deseneze tot felul de forme geometrice pe hârtie. De multe ori aceste forme erau concentrice, porneau de la un punct sau un model central și apoi se extindeau până acopereau întreaga foaie de hârtie.

În momentele agitate, de stres, mâna mea se apuca singură să deseneze astfel de forme.

Fără să fi știu pe atunci, executam mandale.

Ce este mandala

”Mandala este o diagramă circulară ce păstrează cu rigoare o anumită simetrie care se concentrează cu toată forța asupra unui centru, având ca structură tipică împărțirea suprafeței în patru segmente egale.” 

Cu alte cuvinte se pleacă de la un punct central și în jurul lui se construiesc alte și alte puncte, într-o revărsare de forme și de culori plăcute ochiului, dar și minții.

Legătura dintre mandala și meditație

Am zis de multe ori că mie îmi este mai ușor să fac activități creative decât să stau în meditație. Pentru mine pictura, desenul, crearea de obiecte frumoase reprezintă un mod de a uita tot ce e în jurul meu, de a îmi aduna mintea asupra a ceea ce fac și a lăsa gândurile celelalte să vină și să plece după cum vor ele.

Mandala este un ajutor important în meditație, scopul ei fiind terapeutic încă de când a fost concepută. Crearea de mandale e un semn și un mijloc de reechilibrare psihică.

Formele circulare și concentrice sunt peste tot în jurul nostru, de la corola unei flori până la soarele cu razele lui și mulțimea de cercuri colorate care îl înconjoară. Totul este simetrie în jurul nostru.

Mandalele Criando

Din totdeauna am iubit geometria și simetria.

De aceea, când am văzut noile seturi de la Criando , mi-am dorit foarte mult să am și eu unul.

Visam cum voi umple totul în jurul meu cu puncte și cerculețe colorate, cum îmi voi face propria cană specială.

Dar mandala nu e o artă pe care o visezi noaptea și o pui în aplicare a doua zi. Este o artă care necesită studiu, răbdare, concentrare, liniște, timp cu tine însuți. Cu adevărat asemenea unei meditații.

Dacă ești deja avansat în această tehnică, dar ai folosit până acum mijloace improvizate, cum am văzut în multe tutoriale, vei fi încântat de noile kituri mandala.

Acum eu am propria trusă profesională de a crea mandala. Pentru că setul Criando contine 45 de ustensile cu ajutorul carora poti crea propria Mandala din puncte cu vopsea acrilica.

Set pictura Mandala:

● 17 unelte cu capete duble si dimensiuni diferite pentru puncte mari sau mici
● 16 sabloane flexibile din plastic
● 3 pensule dimensiuni diferite
● 12 tuburi culori acrilice diferite
● 5 bucati carton rotund pentru creare mandala
● 1 suport expunere Mandala
● 1 husa protectie si transport

Iubesc fiecare ustensilă colorată, îmi place să le testez, să le pun la treabă. Copiii se adună și ei în jurul meu uimiți de ceea ce se întâmplă, exersează și ei și își creează propriile mandale după puterile și imaginația lor.

Șabloanele mă ajută foarte mult pentru a crea forme predefinite pe care eu să le umplu apoi cu culorile alese de mine, așa cum simt.

Mandalele Criando – un cadou potrivit

Oferiți experiențe, nu obiecte!

Acesta este noul concept de cadou în ultimii ani iar eu sunt de acord cu el. Așa cum spuneam și la pictura pe numere, a oferi cuiva un kit de creație reprezintă un cadou mult mai special decât un obiect de serie cumpărat din orice magazin.

Să îi oferi omului posibilitatea să se descopere prin crearea unei mandale poate fi o experiență deschizătoare de drumuri. Poate chiar își descoperă un talent de care nu era conștient.

Știați că privitul mandalelor este terapeutic?

Ele se folosesc în meditație și în psihoterapie pentru a debloca energia și a vindeca traume. Nu degeaba dream catcher-urile sunt concepute după același principiu.

De aceea e benefic să oferiți și mandale gata pictate, mici tablouri sau obiecte pictate în această tehnică cu origini în cele mai vechi timpuri.

Beneficiile mandalelor pentru copii

Mi-aș dori ca această tehnică de pictură să fie introdusă și în școli. Sunt mai multe beneficii pentru copii:

  • învață simetria
  • îi ajută în însușirea formelor primare geometrice (pătrat, cerc, diagonală, diametru)
  • ajută la gestionarea emoțiilor
  • ajuta la însușirea cunoștințelor despre culori (roata culorilor, asocierea culorilor, culori principale și secundare, nonculorile)
  • pot crea opere de artă fără a stăpâni tehnici avansate de culor – ceea ce le încurajează creativitatea.

Eu întenționez să îmi pictez un triptic de mici tablouri pe care să le așez în dormitor și care să îmi fie ca niște puncte de liniște și relaxare.

Oare tu ce ți-ai dori să pictezi cu ajutorul noilor kituri de mandale de la Criando?

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: