Tendintele sezonului

Sezonul primavara – vara a acestui an se anunta destul de controversat în materie de moda. Tendintele acestui an, din ceea ce am citit pe câteva site-uri de specialitate dar am remarcat si prin magazine, oscileaza între un look masculin- minimalist si unul retro-feminin.

V-am bagat cumva în ceata cu acesti termeni? Eu sper ca nu. Ca sa va lamuresc vin cu câteva detalii si propuneri concrete.

E normal ca în societatea noastra sa avem nevoie de haine, încaltaminte si accesorii cât mai practice, mergând spre linia masculina consacrata ca fiind cea care confera mobilitate tinutelor. Dar nu se pierde nici farmecul feminitatii, al culorilor pastelate, în ton cu anotimpul. Tendinta retro, aparuta în ultimii ani, se mentine si anul acesta. Ba chiar, as spune eu, cu un accent mult mai puternic decât în anii trecuti.

Am batut câteva târguri în aceasta primavara, în cautare de încaltaminte. mai ales ca am o masura dificila la picior. De aceea vorbesc din ceea ce am vazut pe tarabe dar si prin magazinele virtuale pe care le-am colindat. În materie de sandale cu platforma si pantofi office tendinta retro este evidenta, dar are o doza suficienta de modernism, astfel încât rezultatul sa fie unul  atractiv si practic, dupa cum spuneam la începutul articolului.

Linia practica, masculina, geometria moderna si culorile calde, pastelate, se regasesc din plin si în ceea ce priveste oferta genti de firma. Mie îmi plac gentile mici, tip plic, în care sa nu încapa foarte multe lucruri, sa fie practice si comode. Dar, atunci când am de purtat cu mine agende, documente diverse, carti, prefer gentile compartimentate, usor de utilizat. cu diverse buzunare pentru tot felul de gadgeturi si accesorii. Rasuflu usurata totusi când constat ca nu se mai poarta asorteul gentii cu pantofii. Asta dadea o foarte mare bataie de cap. Modernismul în moda face loc creativitatii, exprimarii propriilor gusturi în materie de culori, materiale si marimi.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: