Manastirea Bizere

Spuneam într-un articol precedent ca, din pacate, nu ne-am planificat nimic special în aceste zile libere pe care le-am avut cu totii si ca regret acest lucru.

Pentru ca regretul meu sa fie deplin, dar sa îmi fie si temeinica învatatura de minte, citesc acum o multime de bloguri pe care oamenii îsi povestesc calatoriile de vacanta ale acestor frumoase zile.  Impresiile de calatorie nu sunt de pe meleaguri îndepartate, nu sunt cine stie ce vacante exotice si nici extravagante locuri de cazare.

Avem locuri minunate si pline de legenda aici, lânga noi. în frumoasa noastra tara. Daca te întrebi ce poti sa vezi în tara noastra raspunsurile vin cu sutele. Avem la alegere: mare, munte, deal, paduri, pesteri, manastiri, muzee. Aflate mai aproape sau mai departe toate pot deveni un obiectiv turistic de neuitat.

Pentru ca a venit vorba de manastiri ca si obiective turistice astazi va recomand Manastirea Bizere din localitatea Frumuseni, judetul Arad. O locatie atestata documentar înca din anul 1183 nu poate repezenta decât o fila de istorie încarcata de legenda si mister. O adevarata lectie de istorie a religiilor poate fi  învatata acolo, în acele locuri, manastirea fiind pe rând de rit ortodox, benedectin si catolic.

Mozaicuri, ceramica, sticlarie, cea mai veche fântâna din Transilvania cunoscuta sub numele de Fântâna Turcului, toate acestea sunt câteva din reperele ce o fac un punct de atractie pentru turisti.

mozaic_bizere

Fiind o manastire reconstituita cu mare atentie de catre arheologi si devenita rezervatie arheologica cred ca cei ce ajung pe acolo au ocazia sa vada o multime de elemente unice.

Cuptor_de_bucatarie_frumuseni

Ma gândesc ca, de acum înainte. printre categoriile de subiecte abordate pe blog ( pe care le puteti gasi în pagina Categorii) sa strecor si o categorie în cadrul careia sa scriu despre diferite obiective turistice în care îmi doresc sa ajung sau am ajuns deja. Poate astfel voi fi mai organizata în ceea ce priveste petrecerea timpului liber.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: