La piata sau în supermarket?

De multe ori am spus ca mie îmi place sa fac cumparaturile piata si nu la supermarket. Ma refer în special la fructe, legume si alte produse de sezon. Îmi plac aromele din piata, îmi place ca am vânzatoarele pe care le agreez si cu care ma conversez atunci când cumpar. Când eram la începuturile mele de gospodina mai ceream si consultatii în ceea ce priveste anumite secrete culinare. Îmi plac aromele si culorile pietei dar si zumzetul acesteia.

piata

Zilele trecute m-am dus cu sotul în supermarket cu intentia de a ne face aprovizionarea. Ne-am învârtit printre rafturi si am constatat ca noi nu prea mai avem ce cumpara de acolo. În afara de produsele de baza cum sunt faina, orezul, pastele si iaurtul, la capitolul mâncare doar raftul cu cereale ce ne mai atrage cu pungile mari de musli. În rest pentru de-ale gurii nu prea mai avem ce cumpara. Si nici la alte capitole ofertele nu ne sunt pe plac, buzunar si gust.

Am citit un articol despre ce sa nu cumperi din supermarket si am constatat ca ne încadram la toate categoriile mentionate.

Eu as mai adauga si achizitionarea carnii pe lista de produse pe care sa nu le cumperi de acolo. Nu de putine ori am fost tentata, în graba, sa cumpar o casoleta cu carne gata portionata si numai buna de pus în cratita. Privind mai cu atentie eticheta vezi ca pretul pe kilogram al produsului ajunge de multe ori aproape dublu decat la macelarie.

Cum noi nu cumparam preparate din carne, pateuri, brânzeturi sau alte produse ambalate, lista cumparaturilor din supermarket s-a micsorat simtitor.

Si mai avem o regula: nu facem cumparaturi în weekend. Nici de la piata nici de la supermarket. E aglomerat, de multe ori preturile sunt mai mari si nici marfa nu e de cea mai buna calitate. Nu ne iese întotdeauna dar pe cât putem ne tinem de ea pentru a evita un stres inutil.

Nu stiu daca facem neaparat economie în felul acesta, dar cu siguranta alegerile pe care le facem sunt mai la îndemâna noastra si probabil ca si banii destinati hranei sunt folositi mai eficient.

Oferta verii este bogata. Sa profitam din plin de ea si sa socializam chiar si la piata.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: