Jurnal de octombrie

Astazi, 11 octombrie, toamna s-a hotarât sa îsi arate adevarata fata: ploaie, vânt, frig. Privim  afara pe geam si ne zgribulim doar privind. Înca de ieri în casa se simtea racoarea asa ca am dat drumul nu la centrala ci la aerul conditionat pe caldura. A fost de ajuns pentru a mai dezmorti atmosfera.

Saptamâna asta am reusit sa termin ce îmi propusesem si anume pernutele decorate pentru bebelusi. Una va fi pentru bebele nostru iar alte trei vor fi daruite cu mare drag. Am muncit cu bucurie la ele, cât am stat în pat am facut cusaturile si am simtit ca e chiar relaxant. Mai greu mi-a fost la cusut la masina, durerile de spate dându-mi târcoale dar dupa ce le-am vazut terminate am uitat de tot efortul depus.

Ieri am avut mari emotii din cauza durerilor persistente de mijloc, tot felul de gânduri vecine îmi veneau în minte. Nu m-am ridicat decât foarte putin din pat si peste noapte au trecut, ceea ce a facut sa mai treaca gândurile neprietenoase. Vorbesc mereu cu bebe si îi spun ca mai are de stat în culcusul lui, sa mai creasca si sa iasa voinic si rezistent.

12112148_10153210570652705_3821963118522179280_n 12112444_10153210570387705_8147663221206046300_n 12088522_10153210570722705_8907644310642532261_n

M-am linistit pentru moment cu tot felul de proiecte si idei creative, am înteles ca, desi nu îmi sta în fire sa petrec timpul fara sa fac ceva, e cel mai bine asa acum. Din când în când mai colorez pe o carticica de mandala, e o activitate placuta si relaxanta, ba chiar terapeutica si nu implica alte materiale decât câteva creioane colorate.

În bucatarie am reusit împreuna cu sotul sa pregatim mai multe feluri de mâncare, inclusiv un chec aperitiv si o prajitura cu mere, sa am mai ales pentru pachetelul lui Dante dar si pentru urmatoarele zile când sotul va fi plecat. Având în vedere ca eu mai mult fac treaba stând pe scaun, îi ramâne lui misiunea de a spala vase, finaliza mâncarurile, a face curatenie sa multe altele câte mai sunt de facut într-o casa. E o etapa noua în viata noastra, o etapa care pare sa sudeze altfel familia si responsabilitatile.

Dante simte lipsa iesirilor în parc, asa ca îsi cauta tot felul de jocuri în casa pentru a-si consuma energia, mai ales fugareste pisica, se joaca ascunsa cu ea si fac un întreg tambalau îimpreuna.  A început sa se mai obisnuiasca cu ritmul de scoala, teme, joaca. Are zile în care scrie cu placere noile litere învatate, dornic sa îmi împartaseasca si mie modul lor de scriere, dar are si zile în care cu greu se hotaraste sa scrie, mai ales la matematica unde are impresia ca e plictisitor si stie sa faca socotelile cu ochii închisi. Ieri m-a rugat sa îi dau pe biletele sa faca operatii mai grele, adunari si scaderi pâna la 30. La adunari s-a descurcat dar la scaderi a înteles ca mai are de învatat. Cu cititul înca nu prea se împaca, nu e dornic sa citeasca pe carti, dar altfel citeste pe tot ce prinde altceva. Îi plac totusi benzile desenate de prin reviste. Ieri s-a oferit sa îmi caute o reteta de chec aperitiv pe internet si a citit-o singurel de la cap la coada. Eu si sotul zâmbeam amuzati din bucatarie.

Freya cauta cele mai calduroase locuri din casa, în special paturile si picioarele noastre. Daca pâna acum cu greu o prindeam sa o mângâi, acum e dornica de companie si se lasa alintata, mai ales de catre Dante. Se culcuseste si doarme ore întregi, ceea ce e semn clar de sezon rece.

O bucurie a saptamânii ce a trecut este si faptul ca am câstigat la un concurs oragnizat pe FaceBook în care trebuia sa povestim despre pachetelul de scoala pentru copii, iar raspunsul meu a fost ales de catre organizatori, ceea ce ma face mândra dar si bucuroasa ca am împartasit câteva din ideile pe care le pun în aplicare zilnic pentru ca Dante sa aiba o alimentatie potrivita la scoala. Despre aceste idei voi povesti si pe blog în curând.

În camara anul acesta nu am asezat prea multe dar am profitat de un sac de mere pentru a face câteva borcane de gem. A iesit asa de bun ca ma întreb daca va mai apuca iarna.

IMG_20151005_111429

Voi ce ati pregatit pentru camara acestei ierni?

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.