Jurnal de sarcina – V

Greutate mama: 68 kg ( de la 62 , dupa ce în primele luni am scazut la 60)

Greutate bebe 1900 g

Nr. saptamâni  sarcina – 33

Stare sarcina buna. Stare de spirit bebe: excelenta. Stare de spirit mami: oscilanta.

Zilele se scurg încercând sa îmi fac de lucru în pat, pe internet sau cusând câte ceva. Noptile sunt scurte, cu somn întrerupt la doua , trei ore, cu trezit aproape invariabil în jurul orei de 5 si jumatate. Ca urmare în fiecare dimineata privesc pe geam si ma întâmpina Luceafarul care straluceste cel mai tare. Ma gândesc ca poate bebe are vreo înclinatie speciala spre planete, cine stie…

Cât mai admir cerul, rasaritul, se face ora sa îl pregatesc pe Dante pentru scoala asa ca ma grabesc târâi spre bucatarie sa fac ceaiul, sa pregatesc micul dejun si pachetelul. Trezesc somnorosul, îl mobilizez catre spalat si îmbracat, luam împreuna micul dejun, îl zoresc catre usa, ne îmbratisam tare, tare dupa ce coborâm împreuna cu liftul si … gata, sunt deja epuizata.

E momentul pentru o pauza, uneori chiar pentru un somn scurt.

Treburile prin casa le face în majoritate sotul acum. Eu ma ocup mai mult cu scapatul lucrurilor din mâna. E chiar amuzant daca nu ar fi enervant cu câta usurinta scap lucrurile din mâna. Am citit despre asta si se pare ca e normal. Articulatiile sunt mai slabite plus alte explicatii stiintifice. Partea si mai amuzanta e ca nu ma pot apleca dupa ele. Sau prefer sa nu ma aplec decât daca e ceva absolut important.

Starile sufletesti se schimba de la o zi la alta, uneori sunt nerabdatoare sa treaca timpul mai repede, alteori ma bucur de perioada asta si ma relaxez pur si simplu.

Deocamdata nu am facut mari pregatiri prin casa, nu am achizitionat tot arsenalul care apare de obicei în casa dupa nasterea unui bebelus. Dar de acum e timpul sa facem si asta. Vom începe prin a comanda patutul. Nu de alta dar Dante e nerabdator sa vada prin casa semne ca un bebelus e pe cale sa apara. Vorbesc si de alte semne decât burta mamei si starile ei emotionale si neputincioase.

În rest umorul si rabdarea sunt cele care ma ajuta sa merg mai departe, sa îmi pastrez moralul ridicat si sa fac fata cu bine fiecarei zile. Si nopti.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: