Cei cinci prieteni fermieri – un nou serial Boomerang

În toate cântecele despre vacanța de vară se vorbește despre vacanța la bunici, despre plimbări la mare și la munte, despre evadări în natură. Dar oare câți copii mai ajung la bunici, câți copii mai au bunici la țară, câți copii mai iau contact direct cu ceea ce presupune viața la țară, natura și implicit animalele?

Eu cred că tot mai puțini copii mai au ocazia să meargă cu adevărat la bunici la țară, cum nici eu nu am avut în copilăria mea.  Din fericire  tot mai multe ferme au apărut în ultima vreme care pun la dispoziție diverse programe de vizitare pentru micuții curioși. Se poate merge atât cu părinții cât și cu colegii de școală. Copiii pot afla în mod direct despre ce înseamnă animalele, ce folos aduc ele și mai ales de ce trebuie să nu abuzăm de ele.

Eu în copilărie am fost foarte fricoasă de animale, aveam o teamă nestăpânită când vedeam un câțel, chiar și o pisică. Analizând cu mintea de acum ce s-a petrecut am înțeles că părinții mei mă speriau foarte tare când treceam pe lângă un câine, mă protejau nejustificat de contactul cu animalele. Iar între betoanele de la bloc unde am crescut nu vedeam decât rareori vreo vietate și aia era o gâză sau o pasăre.

Abia peste ani, când ne-am mutat cu toții la curte, am avut câini și pisici și m-am vindecat singură de această teamă. Am început să îngrijesc cu drag pisoii abia născuți, să îi educ să nu fure mâncare, să îi ocrotesc. Eu cred că acela a fost antrenamentul meu pentru viitorul ce mă aștepta ca mamă.

Poate din același considerent, de a-mi educa copilul cu sentimentul de a fi în stare să iubească și să aibă grijă și de altcineva decât propria persoană, i-am acceptat și îndeplinit dorința de a avea o pisicuță. De când a intrat pisica în viața lui copilul de doar 5 ani acesta a învățat să împartă, să accepte când ea îi deranja în joacă construcțiile din cuburi sau lego, să o hrănească și să o iubească. De multe ori, când era supărat, singura ființă pe care o accepta era pisicuța noastră Freya. Adormea și încă adoarme cu ea în brațe.

 

Dar o pisică parcă nu era de ajuns. Deși aveam un bebeluș în casă copilul a mai adus anul trecut încă un motănel. Era negru ca smoala și mic cât lingura. A zis să îl ținem numai o zi și nu a mai plecat de atunci.

Astfel copiii mei au crescut cu animalele în casă, pentru ei sunt tovarăși de joacă,, păstrătoare de secrete, perne pufoase pe care își odihesc capul, alinarea supărărilor lor.

Nici animăluțele din pluș nu lipsesc de la noi din casă, ele devenind de multe ori personaje de poveste. Tot personaje de poveste devin și cele din desene animate pe care copiii le pomenesc adesea în joaca lor. Nu trebuie să fii super-erou ca să devii un personaj îndrăgit de către copii.

Așa cum sunt convinsă că se va întâmpla și cu Cei cinci prieteni fermieri, protagoniștii noului serial de comedie marca Boomerang.

Cățelul Paco, iepurașii Kimi și Loona și măgărușul Sören locuiesc împreună într-un hambar confortabil. Într-o noapte furtunoasă, un cacadu pe nume MC Digga se rătăcește și aterizează în casa lor. Acum, trebuie să împartă hambarul cu noul coleg, care are de depănat o mulțime de povești incredibile de prin călătoriile lui în jurul lumii. MC Digga e nedespărțit de smartphone-ul lui, pe care le arată prietenilor săi videoclipuri haioase.

V-am stârnit curiozitatea?

Pentru că se anunță a fi un serial de familie si pentru că ai mei copii adoră să stau cu ei la desene animate chiar dacă eu aș face cu totul altceva, promit că sâmbătă și duminică la ora 13:40 să mă uit și eucu ei  să văd isprăvile eroilor. Dacă și pe voi căldura de afară vă adună în case la amiază și aveți copii dornici să cunoască noi eroi din lumea animalelor iată un bun prilej.

Până atunci ne amuzăm cu Mimi plimbăreața și cu pisicuțele din casă.

 

Răspândește și tu   vestea apariției noului serial „Cei cinci prieteni fermieri”, înainte de data premierei, 24 iunie, pentru ca tot mai mulți copii să se bucure de aventurile poveștii!

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Cei cinci prieteni fermieri – un nou serial Boomerang

 • June 22, 2018 at 6:33 am
  Permalink

  Pare foarte simpatic serialul! O sa ne uitam si noi.

  Reply
  • June 22, 2018 at 7:05 am
   Permalink

   Sigur isi vor face noi personaje preferatte copiii.

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: