Piramida nevoilor, gravatorul cu laser și copiii de lângă noi

De când am copii am devenit mult mai atentă și sensibilă la nevoile copiilor în general, nu numai la nevoile copiilor mei. Într-un fel sau altul cred că noi, adulții, avem responsabilitatea să ne preocupăm de binele și viitorul tuturor copiilor tocmai pentru că ăsta este și motivul pentru care ei apar pe lume: să ducă omenirea mai departe.

Iar una din nevoile de bază ale copilului este aceea de a fi hrănit. Un copil hrănit este un copil care se poate bucura de viață, care poate privi cu mai multă bucurie și către caietele și cărțile școlare, care are speranță că va avea o viață diferită de cea a părinților lui.

 

Mulți dintre noi cunoaștem Piramida nevoilor și știm că cele care primează sunt nevoile fiziologice. Un copil care îi cere lui Moș Crăciun doar mâncare este un copil aflat la treapta cea mai de jos a suferinței. Un copil care nu îndrăznește să ia de pe un platou o bucată de carne, parcă temându-se că odată simțit acel ust în gură va suferi de dorul lui multe alte luni după aceea, un copil care nu îndrăznește să se bucure cu adevărat de sărbătoarea Crăciunului pentru că îi e frică parcă să creadă ca acea sărbătoare este și pentru el este un copil aflat pe treapta cea mai de jos a suferinței.

Se tot vorbește despre oamenii care se vând pe o pungă de făină sau pe un pachet de alimente. Sunt blamați și  condamnați. Dar oare câți dintre noi ne gândim că acei oameni au suferit crunt de foame și în copilărie? Oare câți dintre noi ne gândim că acei adulți sunt copiii de altă dată obișnuiți să meargă la culcare flămânzi?

Mă străduiesc să asigur copiilor mei hrană cât mai diversă și sănătoasă. Sunt înconjurată de mămici care fac din hrănirea copiilor o adevărată poveste, mergând până la extreme în ceea ce privește alimentele oferite copiilor, fiind dispuse să cheltuiască sume astronomice pentru asta.

Eu când văd însă cum copiii mei se mulțumesc și cu un simplu piure de cartofi, cum o felie de pâine cu unt și gem devine o adevărată delicatesă în mâinile lor, îmi dau seama că de fapt copiii au nevoie de foarte puțin.

Pentru un copil a avea asigurate primele două trepte ale piramidei este echivalent cu supraviețuirea și cu iubirea, cu speranța și cu dorința de a urca pe celelalte trepte.

Am fost întrebată ce aș face dacă aș avea posibilitatea să fac un obiect pe care să gravez ceva special astfel încât să reprezinte un obiect unic, nemaifăcut.

De curând am aflat despre un aparat minune cu ajutorul căruia multe obiecte care ne înconjoară capătă o menire și ne transmit anumite mesaje.

Cum inscripționam diverse obiecte din materiale diferite

Este un procedeu foarte spectaculos felul în care aceste obiecte se imprimă, e absolut fascinant să vezi cum din ”mâinile” aparatului apar tot felul de frumuseți și mesaje.
Poate vă întrebați ce legătură este între ceea ce am scris la început, despre copiii flămânzi și nevoiași, și aparatele gravotor laser.
Iată care este legătura:
Dacă ar fi să îi cer ceva lui Moș Crăciun i-as cere exact asta: un CL 350. Da,probabil ca nici cu asta nu v-am lămurit prea bine.

Ce este un CL 350?

 CL350 este un gravator laser de dimensiuni medii, potrivit pentru spații de lucru medii/mici. Dimensiunile totale permit așezarea pe o masă obișnuită de lucru sau pe un birou. Sistemul de răcire cu apă este simplu, dar eficient.

 CL350 dispune de un tub laser CO2 de 50 W cu ajutorul căruia se poate grava sau tăia o gamă largă de materiale: plastic, cauciuc, lemn, plută, sticlă, aluminiu. Cu o suprafață de lucru  de 50X30 cm este ca și cum ai lucra cu o imprimantă obișnuită pe o foaie A4. Doar că putem imprima nu documente din hărtie ci putem personaliza pixuri, creioane, brelocuri, etc.

 La ce mi-ar trebui mie un astfel de aparat vă întrebați?

Ei bine, îmi imaginez că aș face o serie de produse de tipul brelocuri, pandantive, chiar cercei și brățări, toate având un numitor comun: piramida nevoilor imprimată pe ele. Aș face cadou aceste obiecte tuturor acelora ce au în mâinile lor puterea de decizie, tuturor celor ce hotărăsc soarta acestei țări și implicit soarta copiilor și a viitorului aceste țări. Aș face cadou aceste obiecte celor care au putere financiară în această țară și care pot contribui la schimbarea reală a soartei  acestor copii prin implementarea la scară largă a programului ”masă caldă pentru copii”. Aș trimite astfel de obiecte câtre oamenii mari pentru a conștientiza că stă în puterea lor să lupte pentru copiii din jurul lor, să le pese și să facă tot ce e posibil să le fie bine.

Aș face acțiuni caritabile sau tombole și aș da ca premii astfel de obiecte pentru tot mai mulți oameni să devină conștienți de importanța acestei idei: copiii de azi sunt adulții de mâine și e obligația noastră, a tuturor, să le satisfacem nevoile de bază pentru ca ei să crească niște adulți independenți, puternici, capabili să facă propriile alegeri.

Aș face cadou aceste obiecte de fapt tuturor oamenilor. Știți de ce? Pentru că mulți dintre noi credem că doar primele două trepte contează și uităm că noi, oamenii, suntem mai mult decât trup. Părinții încă uită că un copil nu e doar trup, că el, dincolo de hrană și adăpost are nevoie și de educație, de respect, de prieteni, de un cadru social adecvat creșterii și dezvoltării lui fizice dar și spirituale.

Voi pe ce obiect ați folosi un astfel de aparat? Ce idei vă vin când vă gândiți că ați putea grava orice obiect?

Provocarea vine de la Colop România   , firmă care importă și distribuie gama completă de gravatoare laser Bodor pentru a acoperi astfel necesitățile oricărei producții publicitare, fie că este vorba de gravare sau de marcare pe diverse tipuri de materiale.

Super Blog 2018 proba 8.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Piramida nevoilor, gravatorul cu laser și copiii de lângă noi

  • October 23, 2018 at 7:14 am
    Permalink

    Foarte interesante ideile tale si bine ar fi sa devina si realitate! Ar fi utile astfel de gadeturi.

    Reply
    • October 23, 2018 at 7:27 am
      Permalink

      Multumesc! Cred ca eu chiar am sa imi fac un astfel de pandantiv :).

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: