Flori cu sens – terapie cu ajutorul florilor

Florile au nevoie de timp ca să înflorească. La fel și tu. 

Relația mea cu florile

Sunt născută primăvara. Am văzut lumina zilei în luna mai. Poate de aceea sursa mea de inspirație este lumina. Dar pot spune că, la fel de bine, îmi sunt surse de inspirație culorile, natura, frumosul.

Cine le aduce pe toate astea împreună? Florile, desigur. Florile sunt cele care ne aduc bucurie, care ne însoțesc în toate etapele vieții chiar.  De câte ori vrem să înveselim o încăpere alegem un buchet de flori. Când mergem la cineva în vizită ducem un buchet de flori.

Florile, starea de spirit si limbajul lor secret

Știm cu adevărat să alegem florile potrivite?

De exemplu mie, de ziua mea, îmi place să primesc sau să îmi cumpăr garofițe din acelea mici, care am aflat că se numesc garoafe turcești, deși eu mereu le-am zis garofițe sălbatice. 

Semnificația garofițelor este bucuria. Ele ne reamintesc să ne jucăm, iar energia lor poate fi folosită pentru împlinirea dorințelor. Garofițele ne ajută să ne înconjurăm de oameni iubitori și să ne deschidem inima. Ne permit să atragem și să ne conectăm cu adevăratele noastre dorințe și ne călăuzesc pașii spre împlinirea lor. Aceste flori delicate și cu un parfum minunat ne oferă cadrul perfect pentru conectarea cu sine și pentru regăsirea bucuriei din interior. 

Florile au un limbaj al lor, o energie aparte, o simbolistică pe care mulți dintre noi nu o cunoaștem. De multe ori alegem florile după starea noastră de spirit, dar fără să fim conștienți de asta. Ne bucurăm de o anumită floare, de o anumită culoare, fără să știm că mergem instinctiv către ele, pentru că avem nevoie de ele în acel moment.

De exemplu eu aleg florile galbene mai ales toamna, când vremea devine mai întunecată. Firea mea solară are nevoie de amintirea soarelui.

Culoarea galbenă este potrivită pentru stimularea sistemului nervos, reduce anxietatea, echilibrează emoțiile și ne ajută dacă suntem extra-sensibili. Pentru că se află în strânsă legătură cu energia solară, galbenul inspiră sentimente de fericire și căldură, stimulează încrederea, mărește claritatea și aduce mulțumire. 

Flori cu sens

Dar oare cine ne poate explica acest limbaj secret al florilor? Cine poate să ne explice care este legătura între starea noastră de spirit și flori?

Ioana Marinescu este un astfel de ”specialist în flori”.

Pasiunea ei pentru flori a început în anul 2011, când, în urma participării la un curs de ikebana, Ioana a realizat că iubește să lucreze cu florile, să le dea forme nebănuite și a văzut cum, dacă își lasă imaginația și inima libere, din mâinile ei pot ieși adevărate bijuterii.

A urmat și un curs de designer floral profesionist și, la finalul lui 2012, a pus bazele primului business de creație florală, care se concentra pe aranjamente florale pentru evenimente, dar și pe ateliere de creație florală pentru copii. Aranjamentele create de ea au ajuns în casele și brațele multor oameni să le bucure inimile și să le încânte ochii.

Oferta de Crăciun

Acum vine cu o bogată ofertă de aranjamente de Crăciun, care mai de care mai frumoase și mai atractive. Nu ai cum să reziști în fața acestor minunății. Mai ales atunci când știi că sunt lucrate cu atenție și migală, cu greu te poți abține să nu îți dorești și tu unul pe masa de Crăciun.

 

Aranjamentele florale realizate de Ioana de-a lungul timpului au decorat cu succes evenimente din viața oamenilor dar și evenimente sociale, cum ar fi Galele Itsy Bitsy, lansarea cărții în memoriam “Diana cu vanilie”, sau evenimentul de lansare a cărții lui Brene Brown, “Ridică-te puternic”. 

 

Atelierele de creație florală pentru adulți și copii sunt de fiecare dată un succes. Cum să nu fie dacă îmbină atât de minunat creativitatea, joaca, învățarea și bucuria? Să iei fiecare floricică și să îi găsești locul pentru ca apoi să te uimești singur în fața minunăției care a ieșit e unul din cele mai frumoase modalități de a-ți petrece timpul. Ca să nu mai spun de bucuria copiilor când creează propriile aranjamente.

Flori cu sens – Terapia cu ajutorul florilor

Însă Ioana a trecut de anul acesta la un alt nivel. Un nivel mult mai înalt, menit să contribuie din plin în viața oamenilor și să aducă sens în viața lor. Așa s-a născut conceptul brandului Flori cu sens.

Conceptul  Flori cu sens își propune să aducă relaxare, conectare, celebrare și nu în cele din urmă, vindecare prin intermediul florilor. Se știe că, atunci când lucrezi  la ceva cu mâinile, întreaga ta atenție merge către ceea ce ai de făcut. Este acel moment atât de dorit și așteptat în care mintea tace și mâinile pot să lucreze.

De aceea este foarte probabil să descoperim, în timp ce lucrăm la un aranjament floral,   că, pe fondul relaxării și al bucuriei pe care o simțim, lucrurile încep să se clarifice.  Probleme care păreau că nu au rezolvare să își găsească răspunsurile mult mai ușor pentru că le-am creat spațiul de liniște necesar.

Iată ce ne spune Ioana despre ședințele de coaching floral: 

O să spun întâi câteva cuvinte despre mine, pentru că, cu siguranță multe dintre femei se regăsesc în povestea mea și pot găsi în ea lucruri care să le redea încrederea că pot reuși să depășească orice provocare le aduce în cale viața. 

  • După cum ai povestit și tu mai sus, în 2012 am pornit pe un drum total necunoscut mie până atunci, acela al antreprenoriatului și am pus bazele propriului atelier floral. Am lucrat cu mult drag și dăruire aranjamente florale pentru evenimente și am susținut ateliere de creație pentru copii. Din diferite motive personale, începând cu 2017, am păstrat din acel business doar partea de ateliere de creație florală în școli și grădinițe. 
  • Anul 2019 a venit cu un “cutremur” de proporții în viața mea. Am divorțat, iar această pierdere – s-a dovedit științific că divorțul echivalează cu pierderea cuiva drag ca emoție resimțită – a venit cu foarte multă căutare, vindecare și evoluție. Din toată transformarea mea interioară au început să apară și revelațiile, cea mai importantă fiind că îmi doresc să pun laolaltă evoluția și vindecarea spirituală cu bucuria pe care ne-o aduc florile. Astfel s-a născut Flori cu Sens. 
  • Life & floral coaching este un concept creat integral de mine și îmbină pasiunea și dragostea mea pentru flori cu dezvoltarea personală și spirituală. Este un concept care crește și se transformă odată cu mine, dar și din interacțiunea cu oamenii și nevoile lor. 

        Flori cu sens      Flori cu sens

Una din provocările perioadei pe care o trăim este că nu mai reușim să ne oferim o pauză, să facem liniște în mintea noastră și să ne conectăm la noi, la ceea ce ne aduce bucurie. 

Prin ceea ce fac, eu invit femeile, pentru că lor mă adresez în special, să pună timpul pe pauză măcar puțin și să își ofere o oră de relaxare și zen, făcând ceva ce le bucură sufletul. 

Energia florilor si cromoterapia

Ca orice de pe planeta asta, florile au energie, iar lucrul cu ele ne hrănește sufletul, declanșează emoții pozitive și ajută la îmbunătățirea stării generale. Cercetările au dovedit că florile ne îmbogățesc viețile și reduc nivelul de stres. 

  • Efectul terapeutic al florilor crește în momentul în care lucrăm cu ele și realizăm noi înșine aranjamente florale. Prin simpla sarcină de a aranja câteva fire de flori, agitația și anxietatea sunt reduse și experimentăm o stare de calm. Acest lucru se datorează și florilor, dar și culorilor alese.  Cromoterapeuții consideră că diferite culori corespund unor vibrații diferite în tot corpul. Dacă lucrăm cu variantele de culoare potrivite nouă, emoțiile noastre pot fi restabilite și reechilibrate. 

                                 flori cu sens

Lucrul cu mâinile ajută și el la reechilibrarea emoțiilor și obținerea unei stări de calm și liniște.

Am creat conceptul unic de coaching și dezvoltare personală prin flori pentru a susține dezvoltarea personală și vindecarea prin tehnici clasice de consiliere si coaching, dar și folosind efectul terapeutic al florilor și energia lor vindecătoare. 

În concluzie

Flori cu sens înseamnă coaching și dezvoltare prin flori, ateliere de creație florală pentru adulți și copii, cadouri florale personalizate și încărcate energetic.  Îmi propun să aduc bucurie și claritate în viețile oamenilor prin intermediul florilor, să îi ajut să se conecteze la sine și să găsească astfel răspunsurile sau soluțiile la provocările care îi frământă de mult timp.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum se desfășoară o ședință de bucurie cu ajutorul florilor, poți citi detaliile aicihttps://floricusens.ro/coaching/coaching-floral/

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: