Cascada Lotrisor – drum, destinatie, natura

Important e drumul, nu destinatia.
Așa am simțit parcurgând drumul spre Cascada Lotrișor.

Cascada Lotrisor

Am luat spontan decizia de a o vizita, pentru a profita de primele zile însorite de primăvară.
 Cascada se află la o oră și un sfert de Sibiu, dar dacă veniți dinspre București, e la vreo 5 km de Căciulata.
Traseul până la cascadă e plăcut în orice anotimp. E un traseu ușor de parcurs la pas. Deși se poate merge și cu mașina, mi se pare un non-sens să faci așa ceva. Pentru că peisajul pe care îl oferă muntele, stâncile, căderile și curgerile de apă sunt de fapt tot farmecul acestei vizite.

Drumul

E un drum de 2 km in liniste, printre stanci si copaci, cu zumzetul apei si al pasarilor.
Bine, si al copilului, pe care l-a apucat foamea fix la inceputul drumului. Iar eu n-am avut inspiratie sa am ceva de rontait la mine. Pentru că nu m-am documentat înainte să văd cât durează. Pentru că eram cu mintea în altă parte și nu voiam altceva decât să ies din casă, să mă bucur de natură și să uit de toate frământările mele.
Deci: nu plecati la drum flamanzi si nepregatiti ! Asta e o metafora. Si un reminder pentru mine.
Drumul a fost prilej de adanca cugetare pentru mine. Am avut multe conștientizări. Mi-am privit propriul drum. Am plans. Am vorbit mult cu sotul. Am scos multe ganduri de prin colturi ascunse.
Pentru ca, o data la cateva luni, e bine sa faci niste re-evaluari. Sa vezi cum stai cu strategia de viață, de business. Să te întrebi daca esti pe drumul principal sau ratacesti pe o carare prin padure.

Unde am mancat – Restaurant Dada

La finalul calatoriei ne-am delectat cu mancare gustoasa la restaurantul Dada. Nu-l ocoliti daca sunteti in zona! Mancare buna si portii generoase la preturi de oameni.
Bine, aveti grija ca langa el este magazinul de incaltaminte Clujana. Si s-ar putea sa va trebuiasca musai o pereche de pantofi. Mie mi-au trebuit 😀. Dar merita.
Cascada? Frumoasa si ea. 30 m de cădere de apă.  De stat si privit si lasat mintea in pace. Doar admirat frumusetea naturii. Si respirat.
Pentru mine a fost ca o meditație. A venit cu eliberare, cu decizii, cu mulțumit și cu privit înainte. Exact așa cum cade apa și nu se mai uită în urmă, nu se mai întreabă de unde a plecat. Doar curge.
O plimbare în natură este ca o încărcare cu energie, o sursă de fericire oricând la îndemâna noastră.

Cascada Lotrișor   se află pe Valea Lotrișorului, face parte din Munții Căpățânii și din Parcul Național Cozia. Altitudinea ei este între 485 și 515 de metri, așadar avem o cădere a apei de aproximativ 30 de metri.

Cascada Lotrișor este poate chiar unicat în România, fiind făcută de om în anii 1970 – 1971, când a fost refăcut drumul forestier și pârâul a fost deviat printr-un tunel săpat în stâncă. Poți ajunge deasupra de cascadă urcând o potecă, iar dacă apa este scăzută, poți merge în amonte și prin tunel.

Ciuperci de iasca

Uimitor cum au crescut copacii astia

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: