Magazin de materiale de construcții si Craciunul

Multă vreme am avut ca anotimp preferat primăvara. Îmi plăcea pentru că e luna în care m-am născut. Asociam primăvara cu renașterea, cu soarele și speranța verii și a vacanței.

Așa cum natura se schimbă ne schimbăm și noi.

Acum apreciez mult mai mult toamna. Pentru mine toamna vine cu speranța odihnei. După vacanțe active, plimbări în parcuri, drumeții prin munți și drumuri lungi la mare, simțim nevoia să ne luam un răgaz. Pentru mine toamna înseamnă încetinirea ritmului vieții. Toamna înseamnă că stau mai mult pe acasă. Mă umple de bine și de frumos natura care începe să se coloreze în fel și chip. Mă bucură frunzele căzute pentru că le asociez cu copilăria.

Dar, pe cât mă bucură lumina specială a toamnei, pe atât mă indispun zilele friguroase și mohorâte. Poate pentru că anticipează venirea iernii.

De când am început să am ca sărbătoare preferată Crăciunul, parcă nu mă mai întristează așa de mult nici aceste zile. Știu că, atunci când încep ploile și frigul, înseamnă că sărbătoarea darurilor și a decorațiunilor este aproape.

Atmosferă americană de Crăciun la noi acasă

De când am fost în America mă gândesc cum să aduc atmosfera americană cât mai autentică de Crăciun la noi în casă.

Primul care îmi vine în minte când mă gândesc la filmele de Crăciun este focul de lemne.

Dar noi locuim la bloc. Cum să mă apuc să fac focul în living? Asta ar mai lipsi, să fac un horn pe undeva și să mă duc în pădure după lemne.

Din fericire există Hornbach.

De ce din fericire?

Pentru că nu mai trebuie să fac focul în casă. E de ajuns să mă uit pe site-ul magazinului și să aleg cel mai potrivit model de șemineu electric, să îl comand, să îi găsesc locul perfect în casă și gata.

Cum alegi un șemineu electric

Da, știu pare simplu. Dar nu e deloc așa. Știi de ce? Pentru că sunt multe modele de șeminee și absolut toate sunt atractive prin ceva: design, caracteristici, culoare.

Sigur, ca orice femeie o să aleg după formă și culoare.

Iată două modele care mie mi-au atras atenția.

Noroc că soțul meu este mai atent și la detaliile tehnice. În alegerea unui șemineu electric, trebuie să ținem cont de:

  • dimensiunea încăperii
  • tipul de șemineu: încastrat sau de sine stătător
  • funcții: termostat, luminozitate, telecomandă
  • ușurința de utilizare
  • materialele din care este confecționat: sticlă, MDF, etc.

Mărcile de șeminee, recomandate de către Hornbach, sunt:

Marca Eurom, ale cărei prodduse sunt recunoscute pentru siguranță, durabilitate, inovație, utilizare ușoară și calitate superioară

Marca Tagu un brand românesc, specializat în șeminee electrice, fondat în 2014.

După atâta documentare cred că ne va fi ușor să decidem ce tip de șemineu ni se potrivește. Mai greu va fi să îi găsim și locul potrivit în casă. Pentru că un șemineu este totuși un obiect ce poate deveni periculos dacă nu este amplasat corespunzător, necesită curățare și îngrijire. Ceea ce înseamnă că nici lângă bradul de Crăciun nu îl voi putea pune, așa cum îmi imaginam eu.

Dar, indiferent unde ar fi amplasat, un șemineu devine punctul de atracție al casei, colțul acela călduros în care să ne așezăm cu o cană de ciocolată caldă și să depănăm povești și amintiri în serile lungi de iarnă.

Arhiva personala – America, Decembrie 2019

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: