Început de an – bucurii de ianuarie în 2023

A trecut ceva vreme de când nu am mai scris pe blog.

Adevărul este că ne-am mutat cu toții pe rețelele sociale și ne facem mărturisiri și consemnări pe acolo.

Am avut și un blocaj în ceea ce privește scrisul, așa că nu m-am forțat să fac ceva ce nu îmi mai venea natural și nu îmi aducea bucurie.

Dar scrisul mi-a lipsit. Felul în care scriam acum câțiva ani, fără să mă raportez la nimeni, doar la mine, să las cuvintele să curgă pur și simplu fără un scop anume parcă nu îl mai regăsesc în ziua de azi.

Deși mi-am propus să mai consemnez pe aici măcar câteva evenimente mai importante, parcă nici asta nu am mai simțit să fac.

Iată însă că revin acum cu câteva mici bucurii de ianuarie, bucurii care sper să îmi amintească peste ani și de această perioadă a vieții mele.

Filme

Una din bucurii este vizionarea filmului Lamborghini, omul din spatele poveștii.

Nu am poze, pentru că din motive misterioase am început să mă bucur mai mult de momentele vieții fără a mai pune între ele și mine camera foto a telefonului. Dar să mă credeți pe cuvânt că am fost la film și a fost…revelator.

Îmi plac filmele biografice, pentru că în ele descoperi omul ce se află dincolo de imaginea publică, dincolo de ceea ce a lăsat în lume.

Filmul prezintă povestea adevărată a transformării complexe a lui Ferruccio Lamborghini, de la începuturile modeste în construcția de tractoare, până la construcția celei mai frumoase mașini din lume de la acea vreme.

Una din replicile de final de film a fost când fiul îl întreabă pe Ferruccio Lamborghini: ”tată, până la urmă a meritat să faci toate sacrificiile pe care le-ai făcut?”

Creatorul celei mai frumoase mașini din lume nu răspunde, dar finalul filmului ne confirmă că da, a meritat să își îndeplinească cel mai măreț vis.

De atunci îmi tot pun întrebarea: ”care este Lamborghini-ul al meu”?

Bucurii culinare

Mi-am propus ca anul acesta să gătesc mai mult din cărțile de bucate, să reduc carnea din alimentația noastră și să ofer familiei un meniu diversificat.

Am avut bucuria ca de fiecare dată când am propus copiilor să facem ceva dulce să se implice, au început să vină și ei cu idei de meniuri, să participe mult mai activ la capitolul hrană. Mă bucură faptul că sunt amândoi conștienți de ceea ce este bun pentru corpul lor și ceea ce este doar gustos fără a le fi cu adevărat și hrană.

Ieșiri în oraș 

Am început să ies mai mult în locuri frumoase, să îmi caut inspirația în altă parte decât acasă. Am învățat că orice loc nou, orice om nou vine cu acel ceva pe care uneori îl caut zile întregi și nu reușesc să îl găsesc. Schimbarea de perspectivă mă ajută de fiecare dată.

Cardurile cu cristale

Unul din visurile mele de anul trecut a fost să scot în lume o serie de carduri cu cristale. Mi-a luat ceva vreme până când să găsesc conceptul acela pe care să îl simt ca fiind ceea ce doream să exprim, dar până la urmă am reușit și sunt tare mândră de rezultat.

Sunt 33 de carduri (număr magic), gândite astfel încât în orice zi a lunii să fie câte un alt card. Fiecare conține informații despre câte un cristal iar pe verso conține afirmații pozitive menite să seteze intenția și bucuria zilei respective.

Am primit reacții foarte bune de la cei care le-au văzut, așa că sunt pregătită să le scot în lume pe site-ul VavalyArt.

Răsăritul

Am prins unul din cele mai spectaculoase răsărituri ale acestei luni și sunt tare fericită cu asta.

Acele momente în care Soarele se înalță pe cer pentru mine sunt magie curată.

 

Zăpada 

Să mă trezesc într-o dimineață și să văd pe fereastră cum tot peisajul s-a transformat peste noapte într-un basm alb a fost una din cele mai mari bucurii.

Reacția copilului mic, cu mânuțele împreunate și spunând: Mulțumesc, Doamne! m-a impresionat foarte tare.

Am ieșit cu toții afară să facem om de zăpadă, să ne bulgărim și să ne simțim una cu iarna.

Colțul de relaxare

Mi-am amenajat un colț de relaxare și inspirație care cuprinde cristalele mele preferate, calendarul desenat și colorat de mine și copil cu modele din geometria sacră, carduri,  lumânărele și, mai nou, o cascadă de fum.

Despre cascada de fum nu pot spune că sunt foarte încântată, deși mi-am dorit-o. Doar știam că nu suport chiar bine mirosurile de bețișoare parfumate, mi s-a părut interesant felul în care cade în cascadă fumul din conurile parfumate. Doar că nu e un proces care ține prea mult și lasă în urmă un miros nu tocmai agreabil și, dacă nu ești atent pe ce suprafață așezi cascada, s-ar putea să și pătezi totul în jur.

Dar mă bucură cele aproximativ 20 de minute  cât cade fumul în cascadă.

Colecție nouă 

Lucrez și la o colecție nouă de bijuterii- mărțișoare, cu un material altfel decât până acum, în colaborare cu o prietenă dragă. Deocamdată nu spun mai multe, dar consemnez la bucurii.

Articol nou

Consemnez la bucurii și primul articol scris pe acest an. Este un articol despre o artistă a culorii, o mamă ca și mine ce se străduiește să răzbată în lumea antreprenoriatului pentru a face ceea ce îi place.

Cristina Kaminski pictează și aduce bucurie în viața oamenilor prin tot ceea ce face.

Îi mulțumesc Cristinei pentru încrederea acordată și pentru răbdarea pe care a avut-o cu mine să îmi revină inspirația de a scrie!

Fiecare zi e o bucurie și fiecare răsărit pe care îl trăim e o nouă victorie a vieții noastre pe Pământ.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Început de an – bucurii de ianuarie în 2023

 • January 30, 2023 at 7:39 am
  Permalink

  Fiecare zi să-ţi fie bucurie, să o treci pe lista aia de neuitat!
  Tare interesante creistelele de care spui!!
  Te pup!

  Reply
  • January 30, 2023 at 8:59 am
   Permalink

   Multumesc, draga mea!

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: